Suedia, primele restricții de la începutul pandemiei. Numărul pacienților de la ATI s-a dublat

suedia-coronavirus_0.jpg

suedia
Suedia anunță primele restricții de la începutul pandemiei
Sursă foto: Shutterstock

Suedia anunță primele restricții de la începutul pandemiei. Până la ora actuală, țara nordică nu adoptase nicio restricție, iar autoritățile formulaseră doar recomandări adresate cetățenilor. S-a hotărât interzicerea vânzării de alcool în baruri și restaurante după ora 22.00.

Toate localurile care vând băuturi alcoolice în Suedia se vor închide la ora 22.30, începând de pe 20 noiembrie. "Ne confruntăm cu o situație care poate deveni foarte gravă. Riscăm să ajungem în poziția în care am fost în primăvară", a declarat premierul Stefan Lofven.

suedia-coronavirus.jpg

suedia
Așa arătau stăzile din Stockholm pe 28 martie, în plină pandemie
Sursă foto: AFP

Premierul Lofven a declarat că nu exclude posibilitatea impunerii unor măsuri mai stricte pentru a limita întrunirile publice, dacă recomandările nu dau rezultate, iar populația continuă să ignoră sugestiile. El a subliniat că modul în care locuitorii vor petrece Crăciunul depinde exclusiv de felul în care decid să se comporte în această situație de criză, informează bloomberg.com

Recent, premierul Lofven a pus accent asupra importanței evitării contactului fizic cu persoane din afara locuinței, însă se pare că avertismentul acestuia nu a fost luat în serios ținând cont că numărul pacienților ajunși la secția de Terapie Intensivă s-a dublat în ultimele zece zile. 

 

Loading...