SUA s-au retras din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului

Citeste tot despre: 

Statele Unite au decis să se retragă din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului, pe care îl acuză de o atitudine anti-israeliană şi ineficienţă în combaterea încălcării drepturilor omului în toată lumea.

Aceasta a precizat că SUA fac acest pas, deoarece obligaţiile sale nu-i permit să rămână o parte dintr-o „organizaţie ipocrită care îşi vede doar propriile interese şi care îşi bate joc de drepturile omului”, a anunțat ambasadoarea SUA la Națiunile Unite.

"Statele Unite se retrag oficial din Consiliul Drepturilor Omului al ONU", a spus, într-o declaraţie de presă, ambasadoarea americană la ONU, Nikki Haley. Haley, care a ameninţat de anul trecut cu retragerea SUA din acest Consiliu cu sediul la Geneva, a explicat că în ultimele luni a încercat să rezolve "cu bună credinţă" problemele organismului Naţiunilor Unite, întâlnindu-se cu reprezentanţi a peste 125 de state membre, potrivit Agerpres.

Anul trecut, SUA s-au retras și din UNESCO, din aceleași motive.

 

 

Loading...
 
 

Citește și

  • Donald Trump, Melania și fiul lor Barron au ajuns, vineri, la reședința lor din Mar-a-Lago (Florida) după o săptămână plină de stres la Washington. Familia prezidențială a aterizat pe aeroportul din West Palm Beach. La debarcare, Melania a coborât treptele avionului în urma soțului său și l-a privit cu răceală atunci când l-a ocolit ca să ajungă la mașina care îi aștepta pe cei trei pe pistă.

  • donald trump

    Mulți americani l-au criticat pe Donald Trump pentru felul în care s-a purtat cu soția sa, Melania, în timpul unor evenimente, dar un mic incident recent dovedește că președintele american nu e chiar așa nepăsător cum s-ar spune. Presa americană a fost foarte interesată de felul în care a reacționat, când Melania era să cadă.