SUA a înregistrat primul deces al unui copil cu vârsta de sub un an din cauza COVID-19

copil-mort-coronavirus.png

Un copil cu vârsta mai mică de un an a murit în SUA după ce a fost infectat cu coronavirus
Foto: Pixabay

În statele unite a fost înregistrat primul deces al unul copil cu vârsta de sub un an, în corelație cu infectarea cu noul coronavirus.

Un bebeluș de până într-un an din Chicago, depistat pozitiv cu coronavirus, a decedat, au anunțat sâmbătă autoritățile din Illinois, potrivit CNN.
„Nu a mai existat niciun deces asociat cu COVID-19 la un copil sub un an. A fost declanșată o anchetă amplă pentru a stabili cu exactitate cauza morții. Trebuie să face tot ce putem pentru a opri răspândirea acestui virus”, a spus Ngozi Ezike, directrul Departamentul pentru Sănătate Publică din Illinois.

Pentru a se stabili cu exactitate cauza reală a morții copilașului, a fost demarată o anchetă în acest sens. Un caz asemănător a fost raportat și în China, însă micuțul avea deja afecțiuni preexistente. 

Coronavirusul a făcut 1300 de victime în Statele Unite ale Americii

În SUA, ţară cu 330 de milioane de locuitori, au fost raportate apoximativ 1.300 de decese şi ea se află în urma Chinei, Italiei şi Spaniei. Statul New York este cel mai afectat, cu mai mult de 74.000 de cazuri.

Întrebat joi după-amiază, în timpul unei conferințe de presă online, în legătură cu cele mai recente cifre, preşedintele Donald Trump a spus că ele sunt „un omagiu adus mulţimii de teste pe care le-am făcut”. Vicepreşedintele Mike Pence a declarat că testele pentru Covid-19 sunt disponibile acum în 50 de state americane şi peste 552.000 de teste au fost realizate la nivel naţional.

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1