Studiu îngrijorător! Coronavirusul poate supraviețui 4 săptămâni pe bancnote și pe telefon

Ultima actualizare:

    Noul coronavirus poate supraviețui pe bancnote timp de 4 săptămâniFoto: Pixabay
Noul coronavirus poate supraviețui pe bancnote timp de 4 săptămâniFoto: Pixabay

Noul coronavirus poate rămâne activ săptămâni întregi pe bancnote, sticlă și alte suprafețe cu care ne întâlnim în viața de zi cu zi. Studiul atrage atenția asupra riscurilor pe care le aduce manipularea banilor, a echipamentelor cu touchscreen sau a diferitelor mânere și bare

Cercetătorii de la Centrul Australian pentru Prevenirea Bolilor au atras atenția asupra faptului că noul coronavirus  să supraviețuiască la temperatura camerei (20 de grade Celsius) timp de 28 de zile pe suprafețe line precum ecranele telefoanelor mobile sau bancnotele de plastic, în timp ce durata de supraviețuire a virusului gripal este de 17 zile, relatează Digi24.

Virusul este mult mai puternic la temeperaturi mai mici, au explicat cercetătorii. Supraviețuiește mai puțin de o zi pe unele suprafețe dacă temperatura este de 40 de grade.

„Rezultatele noastre arată că SARS-CoV-2 poate rămâne contagios pe diverse suprafețe, pe perioade lungi de timp, ceea ce subliniază necesitatea menținerii unor bune obiceiuri precum spălarea mâinilor și curățarea suprafețelor”, spune Debbie Eagles, directorul-adjunct al Centrului. 

image
image
image
image
image
image
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net