Strângerea asta de mână a durat exact 13 secunde

Ultima actualizare:

    Foto: EPA
Foto: EPA

Mult-aşteptata întâlnire dintre Donald Trump şi Kim Jong-un a ţinut lumea cu sufletul la gură! Puţini ştiu că liderul de la Phenian a venit de acasă cu mai multe WC-uri, că nu a semnat acordul cu stiloul oficial, ci l-a schimbat pe furiş şi că a purtat pantofi care l-au înălţat cu cel puţin 10 cm. Click! vă prezintă ce nu s-a văzut în timpul întâlnirii de marți, 12 iunie, de pe insula Sentosa.

Moment istoric! Ieri a fost semnat „un document foarte important, de care suntem foarte mândri. Relaţia cu Coreea de Nord şi întreaga peninsulă s-a schimbat radical faţă de trecut”, a declarat Donald Trump care împlineşte mâine 72 de ani. Iată ce lucruri nu s-au văzut:


    Trump l-a invitat la maşină pe Kim Jong-un ca să îi arate butonul nuclearFoto: Hepta
Trump l-a invitat la maşină pe Kim Jong-un ca să îi arate butonul nuclearFoto: Hepta
  • Servieta cu butonul nuclear. Conform protocolului de stat american, preşedintele în exerciţiu are tot timpul în apropierea sa servieta cu butonul nuclear. Conform „The Sun”, liderul de la Casa Albă i-a prezentat lui Kim maşina blindată în valoare de două milioane de dolari, înainte de prânz, pentru că a ţinut morţiş ca acesta să vadă „cât de uşor poate începe distrugerea umanităţii”.


    Ca să pară mai înalt, Kim Jong-un a purtat pantofi cu talpă înălţatăFoto: EPA
Ca să pară mai înalt, Kim Jong-un a purtat pantofi cu talpă înălţatăFoto: EPA
  • Kim Jong-un a purtat tocuri. Liderul de la Phenian are 1,7 m înălţime, iar preşedintele american 1,9 m. Pentru a nu fi eclipsat în timpul pozei cu strângerea de mână, Kim Jong-un a purtat tocuri mascate de aproape 8 cm, glezna întinsă fiind mascată de turul pantalonilor. 
  • A venit cu WC-ul de acasă. Kim Jong-un se teme să nu fie otrăvit în timpul întâlnirilor oficiale. În consecinţă, a luat cu el WC-uri produse în Coreea de Nord (unul este ţinut permanent în portbagajul Mercedesului său) şi în timpul vizitei din China, şi în Coreea de Sud. În Singapore, a făcut acelaşi lucru.
  • Strângerea de mână a durat 13 secunde. Cei doi lideri şi-au strâns mâinile în faţa zecilor de jurnalişti timp de exact 13 secunde. Au discutat preţ de 40 de minute înainte de a se închide în sala de conferinţe a hotelului Capella de pe insula Sentosa.


    Sora lui Kim Jong-un a schimbat pixul oficial cu unul adus de acasăFoto: EPA
Sora lui Kim Jong-un a schimbat pixul oficial cu unul adus de acasăFoto: EPA
  • Sora lui Kim a schimbat stiloul. Cu câteva fracţiuni de secundă înainte de semnarea acordului Kim Yo-jong, sora liderului de la Phenian, a schimbat stiloul aurit cu unul negru. Cu acesta a fost semnat acordul bilateral.
  • Ce au mâncat la prânz? În meniul pus la dispoziţia celor doi lideri (n.r. mâncarea a fost degustată în prealabil de agenţii de pază) de către bucătarii hotelului Capella menţionăm: cocteiluri de creveţi, salată cu avocado, mango verde şi pui de caracatiţă, dar şi o specialitate coreeană, castravete umplut. Felul principal de mâncare a fost fie coastă de vită glazurată, fie muşchi de porc dulce acrişor cu orez Yangzhou fiert împănat cu peşte cod.


    Liderul de la Phenian a fost aclamat, luni, de localnici Foto: Hepta
Liderul de la Phenian a fost aclamat, luni, de localnici Foto: Hepta

Ce se stipulează în acordul semnat

  • SUA şi Coreea de Nord se angajează să coopereze în dezvoltarea unui nou tip de relaţii după ce au rupt legăturile în 1953.
  • SUA va oferi garanţii de securitate Coreei de Nord în raport cu vecinii.
  • Coreea de Nord a acceptat să înceapă procesul de denuclearizare a ţării, urmând să distrugă toate centrele de manipulare a substanţelor radioactive.
  • Coreea de Nord şi SUA şi-au exprimat interesul de menţinere a păcii în peninsula Coreea.
image
image
image
image
image
image
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net