A străbătut Africa pe bicicletă

Ultima actualizare:

    La câteva zile după ce a  ajuns în ţară, Bogdan a venit  la ziarul Click! cu bicicleta  care l-a purtat prin Africa
La câteva zile după ce a ajuns în ţară, Bogdan a venit la ziarul Click! cu bicicleta care l-a purtat prin Africa

A trăit aventura vieţii lui. Cu câteva haine în bagaj şi cu aparatul de fotografiat după gât, Bogdan Marcu a pornit în călătoria care i-a schimbat viaţa. A luat Africa la colindat pe două roţi, timp de şapte luni.

Fiecare dintre noi are un vis, însă, puţini reuşim să-l transformăm în realitate. Bogdan Marcu (34 de ani) este genul de om care ne-a demonstrat că orice este posibil şi că barierele pot fi trecute. A renunţat la munca de IT-ist, şi-a lăsat iubita acasă şi a pornit în aventura vieţii sale: cu bicicleta prin Africa. 


    Românul spune despre  băştinaşi că sunt  oameni minunaţi
Românul spune despre băştinaşi că sunt oameni minunaţi

“Visam cu ochii deschişi încă din vremea copilăriei la această călătorie. M-am îndrăgostit de Africa din cărţile pe care citeam”, ne spune Bogdan, în timp ce începe să ne povestească despre călătoria anevoiasă şi plină de neprevăzut de pe continentul African.

Şi-a propus să-l străbată pe două roţi de la nord la sud şi a reuşit. Aventura lui a început pe 20 octombrie 2016, iar startul l-a dat din oraşul egiptean Cairo. Până pe 10 mai, când a revenit acasă, bărbatul a bifat zece destinaţii: Egipt, Sudan, Uganda, Kenya, Tanzania, Malawi, Zambia, Botswana, Namibia, Cape Town. Iar drumul nu a fost unul lipsit de peripeţii. Bicicleta, construită de el bucată cu bucată, i s-a stricat prima dată în Tanzania, iar apoi în Malawi.


    Iată-l pe Bogdan la  Capul Bunei Speranţe!
Iată-l pe Bogdan la Capul Bunei Speranţe!

A rezolvat repede problema cu puţin ajutor din partea ambasadorului Africii de Sud, iar apoi şi-a văzut de drum. În Botswana l-au atacat leii şi elefenţii, în Sudan a dat tirul peste el, dar, din fericire, s-a ales doar cu o rană la braţ, a fost escortat de Poliţie ca să nu fie prădat pe străzi, a pedalat prin ploaie, dar şi prin arşiţă la 50 de grade. De-a lungul drumului, a pedalat alături de cai sălbatici sau de măgari, a locuit cu băştinaşii în triburi, iar la  Cape Town l-a cunoscut pe Andrei Zaharescu, ambasadorul României.


    Dar şi la Tropicul Capricornului,  una dintre cele cinci paralele  importante ale Terrei
Dar şi la Tropicul Capricornului, una dintre cele cinci paralele importante ale Terrei

“Am petrecut trei zile alături de el şi de soţia sa, Cosmina”, îşi aminteşte Bogdan despre fostul prezentantor de la Antena 1.  Iar aici s-a şi sfârşit aventura lui în Africa, după 11.000 de km de pedalat, cu tricolorul românesc fâlfâind în bătaia vântului. Totul l-a costat 5.000 €. La primăvară vrea să continue traseul şi să străbată toată Africa de Sud. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Statiunea Moneasa jpg
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net