Statul Islamic lovește din nou! A distrus unul dintre cele mai importante temple din Palmira

tanc.jpg

tanc
Extremiștii din Statul Islamic distrug orașul antic Palmira bucată cu bucată
foto: Hepta
Citeste tot despre: 

Gruparea teroristă Statul Islamic continuă să facă mari distrugeri în orașul Palmira din Siria, pe care l-au cucerit, însă nu înainte ca oficialii să mute anumite de statui antice în locuri sigure.

Cu toate acestea, marile temple au rămas la mila jihadiștilor, neputând fi mutate. Așa se face că monumentele antice sunt distruse rând pe rând de către militanții islamiști, potrivit Mediafax.

Cel mai recent, aceștia au distrus unul dintre cele mai importante situri din Palmira, templul Baal Shamin. Directorul serviciului Antichităților, Maamoun Abdul, privește disperat cum orașul antic este ras de pe fața pământului, bucată cu bucată.

„Noi am spus în mod repetat că următoarea fază avea să fie terorizarea oamenilor, iar atunci când (jihadiștii, n.r.) vor avea timp vor începe să distrugă temple. Văd Palmira distrusă în fața ochilor. Allah să ne ajute în zilele următoare”, a declarat el, citat de Mediafax.

Aceste declarații vin după ce, în urmă cu o săptămână, pe Khaled al-Asaad, un expert în vârstă de 82 de ani, care a fost timp de peste 50 de ani directorul serviciului pentru Antichități din Palmira, dar și după distrugerile monumentelor antice din oraș.

Extremiștii grupării teroriste Statul Islamic produc din ce în ce mai multe pagube și, potrivit spuselor lui Abdul Karim, au început să excaveze după aur și să emită licențe false pentru săpăturile ilegale cu scopul găsirii anumitor comori din oraș.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1