Stațiunea Sharm El Sheikh, ajunsă oraș fantomă după atacurile ISIS

Ultima actualizare:

    Stațiunea Sharm El Sheikh, din Egipt a ajuns azi un oraș fantomăFoto Getty
Stațiunea Sharm El Sheikh, din Egipt a ajuns azi un oraș fantomăFoto Getty

Sharm El Sheikh este un oraș situat în partea de sud a Peninsulei Sinai, între Marea Roșie și Muntele Sinai. Datorită așezării geografice și a peisajelor fantastice, orașul obișnuia să atragă anual sute de mii de turiști. Azi, acesta arată mai degrabă ca un oraș fantomă.

După ce în octombrie anul trecut, un avion rusesc s-a prăbușit în această regiune, cauzând moartea a 224 de pasageri, orașul Sharm El Sheikh atrage mult mai puțini turiști, relatează DailyMail.co.uk. Economia Egiptului este dependentă de turism, iar guvernul face acum eforturi uriașe pentru a redresa situația în care se află. Din cei 640.000 de turiști înregistrați anul trecut, în februarie 2016 nu au mai fost decât 346.500.

Zborul 9268 s-a prăbușit în octombrie 2015 în nordul Peninsulei Sinai, tragedia fiind cauzată de un atac terorist cu bombă. Militanții Statului Islamic sunt încă activi în această regiune, ceea ce mărește riscul conflictelor și atacurilor. Cu toate că guvernul egiptean a întărit securitatea în zonă, turiștii sunt încă rezervați să mai călătorească în Sharm El Sheikh.

Avionul s-a prăbușit în Peninsula Sinai pe 31 octombrie
Avionul s-a prăbușit în Peninsula Sinai pe 31 octombrie
image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net