Statele Unite se retrag dintr-o altă organizație pentru menținerea păcii

trump.jpg

trump
SUA se retrage dintr-o altă organizație internațională
Foto: Getty

Deși a fost cândva membru fondator sau un pilon important pentru anumite organizații mondiale, Statele, aflat sub administrația Trump se retrag din cadrul acestora, nu fără a atrage un sentiment de insecuritate, dar și numeroase critici.

Reuters a anunțat că Statele Unite ale Americii se vor retrage din cadrul UNESCO (Organizația Națiunilor Unite epntru Educație, Știință și Cultură), dar își păstrează statutul de observator, potrivit informațiilor oferite de Departamentul de Stat.

Directoarea generală a UNESCO, Irina Bokova, și-a exprimat profundele regrete pentru această decizie care ar putea avea numeroase consecințe: „Universalitatea este esențială misiunii UNESCO în vederea construirii păcii și securității internaționale în fața urii și a violenței, prin apărarea drepturilor omului și demnității umane”.

Americanii se vor retrage oficial din cadrul organizației la sfârșitul lunii decembrie a anului viitor. Până atunci, SUA va rămâne membru cu drepturi depline. Statele Unite finanțează anual UNESCO cu 80 de milioane de dolari.

 

loading...
Loading...