Stare de alertă în Irak! Parlamentul, luat cu asalt de protestatari

Ultima actualizare:

    Capitala Irakului a fost luată cu asalt de mii de protestatariFoto: captură video
Capitala Irakului a fost luată cu asalt de mii de protestatariFoto: captură video

In Bagdad, capitala Irakului, a fost declarată stare de alertă, asta după ce s-a declanșat un scandal între parlamentari și protestatarii care cer reformă.

Sute de protestari au pătruns în clădirea Parlamentului din Irak, anunță The Independent. Aceștia au început să fluture steaguri și să își facă selfie-uri, strigând nemulțumiți de deciziile guvernului. 

Suporterii clericului Muqtada al-Sadr au reușit să treacă de zona de protecție, asta după ce politicienii nu s-au putut pune de acord pentru a vota un nou cabinet.

Starea de urgență a fost declarată în Capitală, iar intrările în oraș au fost închise ca "o măsură de precauție", au spus autoritpțile.

Martorii au spus că protestarii s-au strâns în afara districtului guvernamental înainte de a trece podul de peste râul Tigru. În timpul marșului au strigat "lașii fug", cu referire la premierul țării.

În interiorul Parlamentului, unii dintre militanții lui al-Sadr au urcat pe mese și scaune, au rupt piesele de mobilier și s-au filmat în locurile în care politicienii luaseră cuvântul cu doar câteva minute înainte.

În afara clădirii se află încă alte mii de persoane, iar poliția și trupele de jansarmi sunt în alertă maximă.

Luptătorii lui Muqtada al-Sadr au controlat Bagdadul pentru o vreme și au ajutat la apărarea orașului de ISIS. Aceștia au început să protesteze ca răspuns la chemarea liderului lor de a pune presiune pe prim-ministrul Haider al-Abadi să-și respecte promisiunile care vizează reforma. 

image
image
image
image
image
image
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net