Spre Europa se îndreaptă încă un milion de imigranți

512020082.jpg

imigranti refugiati europa
Europa se va confrunta anul acesta cu un masiv aflux de imigranți
Foto GettyImages

Analizând contextul internațional actual, reprezentanții Uniunii Europene se așteaptă ca anul acesta, în Europa să pătrundă încă un milion de imigranți. Principala cauză a acestui masiv aflux de refugiați este războiul din Siria, iar gardurile nu vor putea stopa afluxul imigraționist.

Fabrice Leggeri, responsabilul cu situația frontierelor Uniunii Europene, a afirmat că Europa trebuie să se aștepte anul acesta la un nou aflux de refugiați (în jur de un milion de imigranți), relatează Daily Mail. Acesta este de părere că nu poate fi stopată pătrunderea refugiaților în Europa. „Experiența ne-a arătat că gardurile și patrulele pe mare nu-i pot opri pe refugiați”, a afirmat Leggeri.

512020072.jpg

imigranti refugiati europa
Reprezentanți ai Uniunii Europene cred că gardurile nu îi vor putea opri pe refugiați
Foto GettyImages

Michael Gove, ministrul britanic al justiției, consideră că politicile imigraționiste impuse de Uniunea Europeană nu au făcut decât să cauzeze și mai multe probleme. Ministrul susține că în contextul tulbure care se prefigurează, Marea Britanie va fi nevoită să ia unele măsuri care nu vor fi nici „umane” față de refugiați, nici „înțelepte” din punct de vedere economic. „De aceea cred că trebuie să plecăm, să preluăm controlul și să decidem pe cine vrem în această țară și în ce măsură”, a declarat Michael Gove.

511645992.jpg

imigranti refugiati europa
Michael Gove,ministrul britanic al justiției, în dreptul reședinței sale din Londra
Foto GettyImages

Michael Gove este ministru al justiției din 2015 în cabinetul condus de David Cameron, susținător al ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Loading...

Citește și

 • refugiati Romania, azilanti, cote obligatorii, imigranti, criza refugiatilor

  România își deschide porțile pentru refugiații din țările Orientului mijlociu, însă nu cu drag și spor, ci obligată de Uniunea Europeană. Primii 11 imigranți, dintr-un total de 6.200, impus de marile puteri europene, vor intra în țara noastră la începutul lunii martie. Unde și în ce condiții vor fi cazați aflați mai jos.

 • refugiati batuti copii stockholm suedia

  Un grup de bărbați mascați a creat haos, la Stockholm, vineri seară (29 ianuarie), după ce a luat la bătaie mai mulți refugiați, dar și alte persoane care nu păreau a fi suedezi, într-una din cele mai aglomerate gări din oraș. Atacul revoltător vine după ce asistenta socială Alexandra Mezher a fost ucisă, în timp ce intervenea într-un conflict iscat între doi imigranți.

 • refugiati europa

  Anul acesta, în mai puțin de două luni, pe teritoriul Europei au pătruns peste 110.000 de imigranți. Cei mai mulți provin din Orientul Mijlociu și au pătruns prin insulele grecești și prin Marea Mediterană. Această cifră a fost atinsă anul trecut abia în luna iulie.

 • kos proteste

  Criza refugiaţilor a dus la confruntări pe insula elenă Kos, vineri (5 februarie), între agenţi de poliţie şi localnici care se opun construirii unui centru de înregistrare şi găzduire a imigranţilor, anunţă autorităţile locale.

 • imigranti romania ilegal politia de frontiera

  Noaptea trecută poliţiştii de frontieră au reţinut 60 de imigranţi care au intrat ilegal în România din Serbia. Din primele informaţii reiese că toate persoanele sunt de sex masculin şi au vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani. Aceștia au fost prinși în zona localității Comloșu Mic, din județul Timiș.

 • apucata de fund

  Scandalul abuzurilor sexuale din Koln, din noaptea trecerii dintre ani, s-a răspândit imediat în presa internațională. Subiectul a fost preluat din media germană și a ajuns chiar și la noi. De atunci, au apărut numeroase filmări cu situații asemănătoare.