Speriaţi de coronavirus! Sute de australieni s-au înscris la cursuri de supraviețuire

Ultima actualizare:
Învaţă să-şi gătească  în condiţii extreme
Învaţă să-şi gătească în condiţii extreme

Nu le mai arde de concedii exotice în locaţii luxoase! Australienii se înghesuie să se înscrie la cursuri de supravieţuire în sălbăticia continentului. Pandemia de COVID-19 i-a făcut să le aleagă.

Taberele din sălbăticie, ultima fiţă pe timp de epidemie! Sute de australieni s-au înscris la cursuri de supravieţuire în sălbăticia continentului australian pentru că şi-au dat seama, pe perioada carantinei impuse de autorităţi, din cauza COVID-19, că sunt total nepregătiţi să supravieţuiască pe timp de criză. După încetarea izolării la domiciliu şi ridicarea treptată a restricţiilor impuse pentru lupta împotriva virusului, recent  a fost anunţată iniţierea cursurilor de supravieţuire în apropiere de Sydney. Organizatorii s-au trezit luaţi cu asalt de cererile de înscriere la taberele de sălbăticie. Locurile disponibile s-au ocupat în timp record. 

Să îşi încropească  un adăpost sigur  în sălbăticie
Să îşi încropească un adăpost sigur în sălbăticie

”Cei care s-au înscris vor fi învăţaţi tehnici de supravieţuire, moduri de a procura hrană şi apă în condiţii extreme. Vor afla multe din aceste tehnici de supravieţuire din experienţele tradiţionale ale indigenilor”, a explicat instructorul Gordon Dedman, de la compania Bushcraft Survival Australia, care organizează taberele contra unor sume cuprinse între 1.000 de dolari şi 2.500 de dolari de persoană, pentru 7 zile.

Să facă focul  folosind lemnele şi  vegetaţia uscată
Să facă focul folosind lemnele şi vegetaţia uscată

De asemenea, participanţii la cursuri vor fi instruiţi cum să-şi facă singuri un adăpost, să recunoască plantele comestibile, să facă focul folosind lemne şi paie şi ce să facă atunci când o persoană a intrat în şoc hipotermic. În Australia, virusul COVID-19 a ucis 102 persoane, s-au înregistrat 7.229 de cazuri de infectare şi 6.640 de oameni s-au vindecat. Situaţia nu a fost gravă, deoarece s-au luat măsuri restrictive încă de la primele cazuri de îmbolnăvire. 


    Să facă focul  folosind lemnele şi  vegetaţia uscată
Să facă focul folosind lemnele şi vegetaţia uscată

La 1 februarie s-au închis graniţele pentru cetăţenii din China, apoi ale celor din Iran, Italia şi Coreea de Sud. La 19 martie s-a interzis accesul tuturor străinilor în Australia. La 22 martie s-au închis barurile, cluburile, sălile de sport pe o perioadă nedeterminată. Restricţiile au început să fie ridicate în luna mai.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net