Spania se alătură țărilor care suspendă injectarea vaccinului de la AstraZeneca

Ultima actualizare:

    Spania sistează imunizarea cu serul celor de la AstraZeneca Sursă foto: Shutterstock
Spania sistează imunizarea cu serul celor de la AstraZeneca Sursă foto: Shutterstock

Spania a luat luni decizia de a suspenda din precauţie injectarea vaccinului de la AstraZeneca contra Covid-19, la fel ca multe alte ţări după semnalarea de efecte secundare, a anunţat ministrul Sănătăţii Carolina Darias.

Într-o conferinţă de presă, ministrul a anunţat decizia guvernului de a "suspenda preventiv şi temporar administrarea vaccinului de la AstraZeneca", cât timp Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) se pronunţă cu privire la temerile legate de cheagurile de sânge, anunţ care este aşteptat joi.            

Luni, Franţa a suspendat, pe o perioadă de 24 de ore, utilizarea vaccinului împotriva Covid-19 AstraZeneca-Oxford, aliniindu-se astfel unor ţări ca Germania, Italia, Danemarca, Irlanda şi Olanda.

Deși din ce în ce mai multe țări europene devin sceptice în ceea ce privește siguranța persoanelor care se vaccinează cu serul AstraZeneca, în România, Alexandru Rafila susține că acesta este perfect sigur și că nu ar trebui să fie sistată imunizarea cu el. 

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net