Spania și Grecia își redeschid granițele. Ce condiție trebuie să îndeplinească turiștii străini

Ultima actualizare:

    Spania primește turștii străini din iunie
Spania primește turștii străini din iunie

Spania își redeschide granițele pentru turiștii străini, însă aceștia trebuie să îndeplinească o condiție pentru a fi primiți în țară.

Spania îşi propune să redeschidă graniţele pentru turiştii străini începând cu luna iunie, însă aceștia trebuei să aibă asupra lor certificatul de sănătate digital Covid, a spus Fernando Valdés, secretar de stat în Ministerul Turismului.

Din iunie, teoretic, am putea călători în Spania

Valdés a declarat marţi, la summit-ul Consiliului Mondial al Turismului şi Călătoriilor din Mexic, că programul - prin care turiştii trebuie să demonstreze că au fost vaccinaţi, testaţi negativ sau vindecaţi de Covid-19 - se va dovedi „fundamental pentru a oferi călătorilor siguranţă”, scrie The Guardian, citat de news.ro. El a precizat că Spania va participa la o schemă pilot a certificatului digital, în luna mai, şi „va fi gata să primească vizitatori în iunie”.

Certificatul oferă un grad de siguranță 

Secretarul de stat a mai spus că noua schemă - şi campania de vaccinare din Spania - reprezintă „înainte şi după”, comparat cu situaţia de anul trecut, dar a subliniat că certificatele „nu sunt o baghetă magică”. Certificatele, a explicat el, oferă un grad de siguranţă, pentru că vor permite turiştilor să călătorească dacă au fost vaccinaţi, dacă au rezultat negativ deşi nu au fost imunizaţi sau dacă s-au vindecat de Covid-19. 

Spania, cu o populaţie de 47 de milioane de locuitori, a înregistrat până în prezent aproximativ 3,5 milioane de contaminări şi 77.855 de decese asociate.

Grecia, pregătită pentru turiști din 15 mai. Cum s-a luat decizia

După şase luni de lockdown, începând cu 15 mai, turiştii vaccinaţi şi testaţi negativ sunt iarăşi bineveniţi în Grecia, a anunțat premierul Kyriakos Mitsotakis într-un mesaj televizat. 

Începând cu 3 mai se deschid restaurantele în aer liber, începând din 10 mai se redeschid şcolile şi începând din 15 mai turiştii care sunt vaccinaţi sau care prezintă un test negativ sunt iarăşi bineveniţi în ţară fără a fi obligaţi să stea o vreme în carantină.

Autoritățile elene au făcut un experiment, înainte de a lua decizia deschiderii granițelor. În perioada 14-18 aprilie în insula Rhodos a fost primit un grup de 188 de olandezi. Ei au fost închiși într-un hotel, li s-a permis să aibă contact unii cu alţii, dar cu niciun alt locuitor al insulei.

După plecarea acestui grup experimental, s-a putut măcar constata că situaţia infectărilor se poate astfel menţine sub control. Aceasta a făcut posibilă decizia Guvernului de a deschide insulele pentru turişti.

Al doilea motiv care a influenţat relaxarea restricţiilor a fost decizia de a-i vaccina pe toţi locuitorii numeroaselor insule mai mici greceşti, scrie SpotMedia. 

Pe insulele cu mai puţin de 10.000 de locuitori urmează să fie vaccinaţi cât mai rapid toţi oamenii, astfel încât insula lor să poată primi calificativul „COVID-free Island”, benefic pentru branşa turistică.

Începând din 15 mai toţi turiştii vor avea permisiunea să se mişte liberi prin întreaga ţară însă doar până la ora 23.00. Din păcate, turiștii nu se vor putea bucura de concerte, spectacole, cluburi și cinematografe, care rămân închise.

CITEȘTE ȘI: Pașaportul de vaccinare. Care sunt țările pro și contra acestui certificat

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net