Spania își redeschide frontierele pentru turiști. Anunțul premierului Pedro Sanchez

Ultima actualizare:

    Pedro Sanchez, premierul Spaniei
Pedro Sanchez, premierul Spaniei

Turiştii străini vor putea merge în Spania începând cu luna iulie, a anunţat, sâmbătă, premierul țării Pedro Sánchez, potrivit El Pais.

Pedro Sánchez a declarat, în cadrul unei conferințe de presă organizată sâmbătă pentru a discuta cele mai recente măsuri luate de guvernul său în timpul crizei de coronavirus, că sectorul turistic ar trebui să înceapă să se pregătească pentru sezonul estival. „Vă anunţ că, începând din luna iulie, intrarea turiştilor străini în Spania se va relua în condiţii de siguranţă. Trebuie să începem să repornim activitatea economică. Unele dintre aceste sectoare sunt hotelurile şi turismul, care au un rol fundamental în crearea de locuri de muncă. A sosit momentul. Vă anunţ că va exista un sezon turistic în acest an şi invit toate unităţile turistice să înceapă să se pregătească de astăzi pentru a-şi relua activitatea în câteva zile de acum încolo”, a declarat premierul Spaniei.

În plus, conform adevarul.ro, el i-a încurajat pe spanioli să își planifice vacanțele și a spus că, din iulie, turiştii străini vor putea reveni în Spania „în condiţii de siguranţă”. El a subliniat faptul că Spania primeşte de obicei peste 80 de milioane de vizitatori străini pe an. „De acum, turiştii străini îşi pot planifica vacanţa în ţara noastră. Vă vom garanta că turiştii nu vor fi supuşi niciunui risc şi nu ne vor aduce niciun risc”, a continuat el.

Sánchez a mai precizat că „ce a fost mai greu s-a terminat” şi că „vedem luminiţa de la capătul tunelului”. „Acum, epicentrul s-a mutat în alte părţi ale planetei, aşa cum se întâmplă, de exemplu, pe continentul american. Răspunsul poporului spaniol a fost formidabil. Toată lumea şi-a îndeplinit misiunea şi s-a unit pentru a face faţă epidemiei”, a precizat el.

Pandemia Covid-19 a dus la peste 28.000 de decese în Spania, conform cifrelor oficiale. Restricţiile impuse de Spania au fost printre cele mai stricte din lume, iar mulţi cetăţeni sunt în continuare sever limitaţi în ceea ce priveşte momentul şi modul în care îşi pot părăsi casele. Frontierele Spaniei au fost închise din data 14 martie, când a fost instaurată carantina, din cauza pandemiei de coronavirus.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net