Spania. Aproape 100.000 de nurci, pozitive la coronavirus, vor fi sacrificate

Ultima actualizare:

    Crescătoria de nurci este situată în localitatea Puebla de Valverdefoto: Pixabay.com
Crescătoria de nurci este situată în localitatea Puebla de Valverdefoto: Pixabay.com

Regiunea spaniolă Aragon (nord-est) a anunțat joi că a ordonat sacrificarea a aproape 100.000 de nurci americane (sau vizoni) într-o crescătorie în care aproape 90% dintre animale au fost testate pozitiv la noul coronavirus, scrie AFP, citată de Hotnews.ro.

"Vorbim de sacrificarea obligatorie a tuturor animalelor care fac parte din această exploatație, respectiv 92.700 specimene din aceste mamifere foarte apreciate pentru blana lor", a explicat un responsabil regional, Joaquin Olona, într-o conferință de presă. Crescătoria, situată în localitatea Puebla de Valverde, era supusă din 22 mai unei măsuri de "imobilizare preventivă", care interzicea ieșirea animalelor sau a produselor derivate, după ce șapte angajați au fost testați pozitiv, scrie Hotnews.ro.

Animalele, contaminate de angajații fermelor

De atunci, autoritățile au efectuat în mod regulat teste PCR pe animale, până când 87% din eșantioane s-au dovedit pozitive. Rezultatul testelor a fost cunoscut în 13 iulie, determinând autoritățile să ordone sacrificarea animalelor, pentru a evita riscurile pentru populație.Focarul de contagiune a avut la origine un angajat infectat în afara fermei, singura crescătorie de nurci din Aragon, iar autoritățile cred că animalele ar putea să fi fost contaminate de salariați. Dar nu este posibil să se concluzioneze cu certitudine "dacă există o transmisie de la animale la oameni sau invers", a subliniat Olona, potrivit Hotnews.ro.

Citește și:

Sursa infecţiei cu coronavirus: şerpii şi supa de liliac

Ce este pangolinul, animalul care a răspândit coronavirusul în China

Focar de coronavirus la fermele de nurci din Olanda și Danemarca

Mai multe nurci de la o fermă din Danemarca au fost infectate cu noul coronavirus, iar autoritățile daneze au luat în calcul sacrificarea întregului lot. Potrivit Agerpress, focarul este primul din Danemarca, cel mai mare producător de piei de nurcă, însă a venit la scurt timp după ce virusul a fost detectat la treisprezece ferme de nurci din Olanda, unde a fost dispusă sacrificarea a aproximativ 570.000 de nurci.''Guvernul a decis, din motive de precauţie, ca lotul de nurci infectate să fie sacrificat pentru a minimiza riscul potenţialei răspândiri a bolii'', a transmis într-un comunicat Administraţia Veterinară şi Alimentară din Danemarca. Nurcile de la ferma daneză au fost testate după ce o persoană afiliată acesteia a avut rezultate pozitive la testul pentru COVID-19.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net