Soprana Alexandra Tărniceru, recital în balconul casei ei din Spania. «Face soarele să răsară în vremuri sumbre»

soprana_romanca_spania.jpg

alexandra tarniceru soprana romanca in spania
Soprana Alexandra Tărniceru a susținut un recital ad-hoc în balconul casei sale din Palencia, Spania
foto: captură video

Alexandra Tărniceru, o soprană din România stabilită în Palencia, un oraș spaniol din apropiere de Valladolid, a ținut un recital ad-hoc în balconul casei sale. Aceasta a fost maniera sa de a-și încuraja pe vecini și de a le arăta că frumosul nu moare în izolare.

Românca și momentul ei artistic au devenit virale pe Internet, ajungând chiar și în presa din Peninsula Iberică. Alexandra Tărniceru a interpretat Nessun Dorma, o arie din actul final al operei Turandot, a compozitorului italian Giacomo Puccini, interpretată magistral și de Luciano Pavarotti, unul dintre cei mai cunoscuți și îndrăgiți tenori ai tuturor timpurilor.

Vecinii aflați în izolare din cauza coronavirusului au ascultat-o cu răsuflarea tăiată, iar la sfârșitul reprezentației au răsplătit-o cu aplauze furtunoase, pline de emoție și recunoștință.

 

Gestul muzical al Alexandrei Tărniceru nu este singular, după cum unul dintre vecinii ei a mărturisit într-un comentariu pe pagina de Facebook a comunității: „În Palencia, pe strada San Bernardo, în fiecare seară, de la ora 20:00, când ieșim să aplaudăm eforturile celor aflați în linia întâi în lupta cu pandemia, se întâmplă acest lucru“. Comentariile pozitive au fost la unison, nu numai de la oameni din același oraș, dar și din alte zone ale Spaniei. 

"Ea face soarele să răsară în vremuri sumbre"

"Alexandra Tărniceru este o soprană româncă. Ea face sorele să răsară în aceste vremuri sumbre", își începe articolul o jurnalistă care a stat de vorbă cu artista și care a publicat povestea ei în elnortedecastilla.es.   

soprana_alexandra_tarniceru.jpg

soprana alexandra tarniceru
Soprana Alexandra Tărniceru a cântat pe mari scene ale lumii. În Palencia s-a mutat din dragoste
foto: captură video

 

"În aceste momente, oamenii au nevoie de un pic de dragoste pentru a depăși această situație. Mi-a venit ideea să ies în balcon și să le arăt tuturor de pe strada mea și din zonă un pic de operă", a mărturisit Alexandra Tărniceru.

Videoclipul a strâns aproape 70.000 de vizualizări, fiind unul dintre cele mai savurate materiale video de pe pagina de Facebook Palencia La Mejor.

Cine este Alexandra Tărniceru

 

Originară din Neamț, Alexandra Tărniceru a urmat cursurile Liceului de Artă "Victor Brauner" din Piatra-Neamț, unde a fost îndrumată muzical de Elena Botez, iar apoi și-a continuat studiile cu Claudia Codreanu, în București, la Universitatea Națională de Muzică

Între 2013 și 2015 a cântat pentru Opera din Zurich, după care a participat în proiecte muzicale în întreaga Europă.

Din octombrie 2017 locuiește în Palencia, unde s-a mutat din dragoste pentru soțul ei, pe care l-a cunoscut în timpul unei croaziere în America Centrală.

Soprana vorbește șase limbi și a cântat în 16. Știe la perfecție și dialectul castilian, după cum a apreciat jurnalista din Spania cu care a stat de vorbă. l-a învățat în trei luni, într-un centru educațional din Valladolid. "Ceea ce fac îmi cere să știu multe limbi străine și să particip în multe proiecte care se derulează în țări diferite, unde trebuie să știi să comunici", a spus soprana.

Loading...

Citește și

  • oameni cu masca de protectie la o cantina din coreea de sud

    La șase luni de la înregistrarea primelor cazuri în Wuhan, China, virusul SARS-CoV-2 continuă să fie o amenințare în SUA, în Europa, dar și în America de Sud. Specialiștii OMS au anunțat că Americile au devenit noul epicentru al pandemiei, cu peste 2,4 milioane de cazuri.

  • femeie cu masca de protectie cu steagul romaniei si o eprubeta de coronavirus in mana

    Vineri, 22 mai, s-au împlinit două luni de la primul deces provocat de coronavirus în România. Până vineri, 29 mai, numărul persoanelor care au murit din cauza infecției cu COVID-19 se ridică la 1.248. Au fost raportate 18.982 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19.