Somn uşor, în hotelul ăsta doar visele zboară!

Ultima actualizare:

    Jumbo Stay este un hotel  impresionant amenajat în  interiorul unui Boeing 747-212Bfotografii: profimedia/epa
Jumbo Stay este un hotel impresionant amenajat în interiorul unui Boeing 747-212Bfotografii: profimedia/epa

Călătorului îi şade bine cu drumul, iar zburătorul doarme ca-n pântecul mamei la bordul unui avion! Aşa se explică succesul extraordinar al avioanelor care s-au transformat în hoteluri de lux sau hosteluri după ce s-au pensionat. Unul dintre cele mai cunoscute hoteluri din lume este Jumbo Stay, care se află pe Aeroportul suedez Arlanda. Jumbo Stay a fost făcut dintr-un Boeing 747-212B.

”Jumbo Stay” are o poveste extraordinară în spate. Celebrele aeronave ”cu cocoaşă”, seria de Boeing 747 care survolau deasupra Atlanticului în anii ’70, au semnat o filă glorioasă în istoria aviaţiei moderne. Avionul care a devenit hostel pe Aeroportul Arlanda, din Suedia, a fost construit în 1976 pentru Singapore Airlines. Întreaga lui carieră a zburat sub blazonul Pan Am şi Transjet şi s-a pensionat în 2002, odată cu falimentul companiei aeriene Tranjet.

Timp de cinci ani a zăcut în apropiere de Aeroportul Arlanda, din Suedia, iar în anul 2007, noii lui proprietari au reuşit să obţină de la autorităţi permisele necesare transformării lui într-un spaţiu de locuit care să funcţioneze în regim hotelier. A fost mutat apoi în apropiere de aeroport, din 2008 şi până în 2009 s-a lucrat intens la transformarea lui într-un hotel. Jumbo Stay are 33 de camere de hotel cu duş şi camere stil vagon cu câte 4 paturi.

Cele 36 de încăperi sunt concepute cu decoraţiuni interioare diferite şi grade de confort diferite. Şi pentru că mulţi dintre vizitatorii care se cazează aici vin însoţiţi de familiile lor, hotelul are atât apartamente matrimoniale cât şi camere single. A fost amenajată inclusiv o sală de conferinţe în care pot încăpea nu mai puţin de opt persoane. În fiecare an, avionul îşi transformă interiorul apelând la cei mai creativi designeri suedezi. Astfel că turiştii care au dormit aici în 2010, vor fi surprinşi plăcut când vor descoperi că încăperea în care au dormit atunci nu mai arată deloc la fel. Preţurile la cazare variază între 50 de euro şi 230 de euro. Camerea cea mai rezervată este, evident, cea amenajată în interiorul cabinei piloţilor. Priveliştea de aici este una de vis şi oricine îşi doreşte să simtă pe propria lui piele emoţia pe care o are un pilot atunci când se urcă la manşă şi zboară la peste 10.000 de metri înălţime deasupra mărilor şi oceanelor. Deşi momentan proiectul de amenajare a unui restaurant în interiorul aeronavei nu s-a concretizat, Jumbo Stay oferă servicii de demi-pensiune colaborând cu o firmă de catering care funcţionează în interiorul aeroportului Arlanda. Evident, preţurile serviciilor sunt la nivelul preţurilor de aeroport. Anual, prin paturile hotelului Jumbo Stay trec peste 7.800 de pasageri şi camerele sunt rezervate cu două-trei luni înainte, în funcţie de sezon.

Hotelul KLM, tot într-un Boeing

Compania olandeză KLM a anunţat că retrage un Boeing 747 pe Aeroportul Schiphol, din Amsterdam, pentru a-l transforma într-un hotel. Aeronava cântăreşte 150 de tone şi poate transporta între 416 şi 660 de pasageri. Avionul-hotel va fi inaugurat la finele lui 2019.

Avionul din pădure

Un Boeing 727 care a căzut în jungla din Costa Rica în Parcul Naţional Manuel Antonio a fost transformat într-un hotel în urmă cu mai bine de 15 ani. Turiştii beneficiază de condiţii de lux şi sunt serviţi regeşte la restaurantul Cockpit Cottage din apropiere. Hotelul e lângă oraşul Quepos.

Jumbo jet sau mini-hotel?

Un pilot amator din localitatea Le Haut Village, Franţa, a transformat un jumbo jet de mici dimensiuni într-un minihotel pe care îl închiriază frecvent. Aici nu intră mai mult de 4 persoane. Hotelul are un pat dublu, două paturi single, o masă, o bucătărie funcţională şi două băi.

Hotel de lux în bombardier

Un avion de luptă est-german, din 1960, folosit în Războiul Rece, a fost transformat într-un hotel de lux. El se află lângă Aeroportul olandez Teuge. Clienţii beneficiază de servicii 24 din 24 de ore, o cameră costă 350 de euro/noapte, jacuzzi, saună şi minibar.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net