Şocant! Ultimele clipe din viaţa pilotului rus doborât în Siria: a ucis doi terorişti apoi s-a aruncat în aer

Ultima actualizare:

    Pilotul a fost doborât în timp ce survola zona, la 4.000 de metri înălţime
Pilotul a fost doborât în timp ce survola zona, la 4.000 de metri înălţime

Cutremurător! Avionul Suhoi-25SM pilotat de pilotul rus Roman Filipov a fost doborât, sâmbătă, cu o rachetă sol-aer în Idlib, Siria. Militarul de 33 de ani a apucat să se catapulteze. Însă a fost încolţit la sol de teroriştii din trupele Al Nusra Front, organizaţie afiliată Al Qaeda. Filipov a ucis doi terorişti şi aboi s-a aruncat în aer detonând o grenadă de mână...

„Asta este în numele băieţilor noştri!”, au fost ultimele cuvinte rostite de maiorul rus înainte să moară răpus de schijele grenadei pe care a detonat-o singur. Roman Filipov a preferat să se sinucidă decât să ajungă prizonier în mâinile teroriştilor.


    Maiorul Roman Filipov avea 33 de ani, era căsătorit şi avea o fetiţă de 4 ani
Maiorul Roman Filipov avea 33 de ani, era căsătorit şi avea o fetiţă de 4 ani

O înregistrare şocantă cu ultimele clipe din viaţa militarului rus au fost publicate ieri pe reţelele de socializare de Al Nusra Front. În filmul realizat de terorişti, se aud două îmupşcături şi mai mulţi luptători aleargă către Filipov să îl captureze. Acesta strigă şi apoi se detonează. „A luptat contra rebelilor până la ultima lui suflare”, a declarat un reprezentant al Ministerului Apărării din Rusia. Maiorul Filipov, originar din Vladivostok, a fost decorat ieri post-mortem cu medalia Eroul al Rusiei, cea mai înaltă distincţie acordată de Kremlin. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a ţinut să puncteze că „vinovaţi pentru moartea lui Filipov nu sunt doar teroriştii ci şi ţările care îi aprovizionează cu arme”.

Până în ultima clipă de viaţă, Filipov a fost conectat prin staţia audio la baza militară rusă, aşa că superiorii lui au putut auzi clar ce s-a întâmplat lângă epava avionului. „S-au auzit două împuşcături de pistol şi doi terorişti au ţipat scurt, decedând ulterior. La final o explozie de grenadă a încheiat definitiv transmisiunea, semn că pilotul căzuse la datorie”, a explicat un reprezentant al Ministerului Apărării. Filipov lasă în urmă o soţie îndoliată şi o fetiţă de patru anişori. El a putut fi doborât de terorişti pentru că zbura la 4.000 de metri înălţime deasupra oraşelor siriene Saraqeb, Maarat al Numa şi Idlib. Trupele ruse îl sprijină pe preşedintele Bashar Al-Assad în conflictul cu rebelii. Cnflictul din Siria a început în 2011 şi a făcut milioane de victime.

image
image
image
image
image
image
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net