Şocant! A rămas fără mâini, fără picioare după ce l-a lins câinele

Ultima actualizare:

    Greg Manteufel, de 48 de ani, a ajuns la Urgenţe, dar doctorii nu i-au putut salva membrele
Greg Manteufel, de 48 de ani, a ajuns la Urgenţe, dar doctorii nu i-au putut salva membrele

Şocant şi îngrozitor totodată! Amwericanul Greg Manteufel, de 48 de ani, din West Bend, Wisconsin, a rămas fără membre după ce s-a ales cu o inflamaţie severă în urmă cu o lună. Deşi simptomele păreau de gripă, Greg a aflat că are o infecţie în sânge cauzată de o bacterie patogenă numită capnocitofaga canimorsus. Microorganismul provenea din saliva câinelui.

Îngrozitor! A rămas fără mâini şi fără picioare din cauza iubirii pe care i-o purta căţelul. Greg Manteufel, de 48 de ani, din West Bend, Wisconsin, SUA, s-a trezit la finele lunii trecute cu simptome de gripă care includeau diaree, stări de vomă şi febră. A ajuns la Urgenţe şi doctorii au fost obligaţă să îi amputeze picioarele de deasupra genunchilor şi braţele de la nivelul antebraţului. Inclusiv buzele şi nasul au fost compromise de infecţia invazivă care îi punea viaţa în pericol.


    Căţeluşa Ellie îşi arăta afecţiunea lingând picioarele bărbatului
Căţeluşa Ellie îşi arăta afecţiunea lingând picioarele bărbatului

La analize a rezultat că bacteria care îi devora carnea provenea de la căţeluşa lui Greg, pe nume Ellie. După ce bacteria capnocitofaga canimorsus a ajuns în sânge, ea a atacat muşchii şi ţesuturile periferice. „Arată îngrozitor. Parcă cinela l-a bătut cu o bâtă de baseball peste tot corpul”, a explicat soţia bărbatului, Dawn Manteufel. Conform unui studiu realizat în Japonia în 2014, majoritatea câinilor (69%) şi pisicilor (54%) au în gură această bacterie. Familia lui Manteufel a deschis o linie de donaţii pentru a putea face faţă cheltuielilor pentru spitalizarea lui Greg. Dacă doctorii nu interveneau la timp, Greg risca să moară în urma unui blocaj renal sau stop cardiac. Din fericire, tratamentele moderne fac ca doar 30% dintre pacienţii contaminaţi cu această bacterie să moară din cauza ei.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net