De ce a fost îngropată Prințesa Diana într-un sicriu de plumb de 250 kg

Ultima actualizare:

O dezvăluire uluitoare iese la iveală despre înmormântarea prințesei Diana, chiar dacă au trecut aproape 21 de ani de la evenimentul care a îndoliat o lume întreagă.

Funeraliile de stat de la Londra, din 1997, au fost urmărite cu lacrimi în ochi de peste un miliard și jumătate de oameni. Sicriul acoperit cu drapelul regal și cu jerbe de crini albi imperiali a fost purtat pe umeri de opt soldați ai gărzii regale. Unul dintre ei a povestit pentru presa americană un secret bine ascuns până azi.

După ce trupul neînsuflețit al prințesei a fost adus la Londra cu un avion privat, toate pregătirile de înmormântare s-au efectuat în cea mai mare discreție. La cererea familiei regale, regretata prințesă a fost așezată într-un sicriu masiv de plumb. Acesta cântărea nu mai puțin de 250 de kilograme. Pentru a-l putea purta pe umeri, au fost aleși cei mai vânjoși opt militari din garnizoana regală.

Motivul pare să fie următorul. Când a murit, Diana nu mai era căsătorită cu Prinul Charles. Conform tradiției, doar fețele regale sunt înmormântate în sicrie de plumb. De teamă că brtanicii o vor acuza că nu-i respectă memoria, Regina Elisabeta a II-a a acceptat ca Diana să primească această onoare.

Conform afirmațiilor unui angajat al casei funerare care s-a ocupat de o parte din ceremonie, sicriul de plumb păstrează trupul fără a se descompune până la un an, procesul fiind mult mai lent. Cum moartea Dianei a fost considerată suspectă, trupul trebuia să rămână cât mai puțin alterat, pentru investigații ulterioare. Nu de puține ori s-a spus că anchetatorii și procurorii de caz de la Paris au cerut deshumarea.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net