Situaţie critică în Statele Unite ale Americii. Jumătate din populaţie nu are loc de muncă din cauza pandemiei

Ultima actualizare:

    Situația provocată de coronvirus în Statele Unite ale Americii este una dramatică Foto Gettyimages
Situația provocată de coronvirus în Statele Unite ale Americii este una dramatică Foto Gettyimages

Statele Unite ale Americii continuă să fie afectate puternic de pandemia de coronaviurs. Au înregistrat un nou vârf de îmbolnăviri, iar de la începutul pandemiei s-au raportat peste 125.000 de decese asociate Covid-19. Economia Statelor Unite ale Americii are de suferit în urma virusului ucigaș care face ravagii, aproape jumătate din populația Statelor Unire neavând un loc de muncă, potrivit unui studiu publicat recent.

Rata de ocupare a forţei de muncă, care reprezintă numărul de persoane angajate ca procentaj din populaţia adultă, a scăzut în luna mai la 52,8%, ceea ce înseamnă că 47,2% dimtre americani nu au serviciu, potrivit Bureau of Labor Statistics (Biroul de Statistică a Muncii).

În timp ce oprirea activităţilor din cauza noului coronavirus a devastat piaţa muncii, ponderea populaţiei ocupate a scăzut semnificativ de la un maxim recent de 61,2% atins în luna ianuarie, care este departe de un vârf de 64,7% atins în anul 2000. Acest raport arată o imagine mai largă a angajărilor, pentru că ia în considerare adulţii care nu fac parte din forţa de muncă şi pe cei care au fost descurajaţi de perspectivele de a găsi un post, în timp ce rata şomajului include doar persoanele care caută în mod activ să se angajeze.

Pe de altă parte, estimărilearată că rata șomajului va scădea în iunie la 12,4%, de la 13,3% în luna mai, potrivit Dow Jones.

20 de milioane de americani ar fi fost infectați cu coronavirus

Cel puțin 20 de milioane de persoane din Statele Unite ale Americii ar fi fost deja infectate cu COVID-19, potrivit ultimelor estimări ale oficialilor din domeniul sănătății. Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor informează că numărul real al cazurilor poate fi până și de zece ori mai mare decât cifra raportată. 

image
image
image
image
image
image
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net