Sinovac, vaccinul chinezesc anti-Covid, eficienţă mult mai scăzută decât arătau datele inițiale

vaccin.jpg

Vaccinul este unul dintre cele două pe care guvernul brazilian vrea să le achiziţioneze
Foto: Pixabay
Citeste tot despre: 

Vaccinul anti-Covid dezvoltat de compania chineză Sinovac are o eficienţă de 50,4% conform celor mai noi rezultate ale studiilor clinice efectuate în Brazilia. Rezultatele arată că vaccinul este mult mai puţin eficient decât sugerau datele iniţiale, cu puţin peste 50% necesar pentru a primi aviz legal.

Vaccinul este unul dintre cele două pe care guvernul brazilian vrea să le achiziţioneze. Sinovac, companie biofarmaceutică din Beijing, dezvoltă CoronaVac, un vaccin care foloseşte virusul inactiv.  Mai multe ţări, precum Indonezia, Turcia şi Singapore, au comandat doze din acest vaccin.

Săptămâna trecută, cercetătorii de la Institutul Butantan, care a realizat testele în Brazilia, au anunţat că vaccinul are o eficienţă de 78% împotriva cazurilor „moderate spre grave” ale Covid-1.

Cu toate acestea, marţi, ei au dezvăluit că datele nu au cuprins informaţiile prelevate de la un grup de „infecţii foarte uşoare” dintre cei care au primit vaccinul şi care nu au necesitat asistenţă clinică. Odată cu includerea acestor informaţii, rata eficienţei este acum de 50,4%, au spus cercetătorii, potrivit news.ro.

Vaccinarea încă nu a început în Brazilia

Totuşi, Institutul Butantan a subliniat că vaccinul este 78% eficient în prevenirea cazurilor uşoare care au avut nevoie de tratament şi 100% eficient în oprirea dezvoltării cazurilor moderate spre grave. Studiile pentru vaccinul Sinovac au avut rezultatele diferite în diverse ţări.

Luna trecută, cercetătorii turci au spus că acesta este 91,25% eficient, în timp ce în Indonezia, care a început campania de vaccinare în masă miercuri, el a înregistrat o eficienţă de 65,3%. Ambele au fost rezultate preliminarii din etapele finale ale studiilor.

Brazilia este una dintre cele mai afectate ţări din lume, cu peste 8,19 milioane de cazuri de contaminare cu SARS-CoV-2, după India (10,5 milioane) şi Statele Unite (22,8 milioane). În ţara sud-americană au fost înregistrate aproximativ 205.000 de decese asociate. Autorităţile braziliene nu au anunţat încă startul campaniei de vaccinare.

Loading...
 
 

Citește și

  • Doza de vaccin anti Covid-19 conține proteina Spike

    Vaccinul Moderna asigură imunitate împotriva SARS-CoV-2 timp de un an, au anunțat reprezentanții companiei la o conferință pe tema sănătății, organizată de J.P. Morgan. De asemenea, oficialii companiei farmceutice sunt încrezători că tehnologia ARN mesager pe care a folosit-o este potrivită pentru a combate și noua tulpină a coronavirusului, identificată în mai multe țări europene, inclusiv în România.

  • Teodosie, arhiepiscopul Tomisului

    După ce un an întreg a sfidat măsurile de protecție împotriva Covid-19, arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a declarat la început de 2021 că s-a schimbat. Acum are „gânduri pozitive” legate de vaccinare pentru că s-a documentat mai mult, s-a informat.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1