Şi-a câştigat copilul în România, l-au acuzat de răpire în Norvegia!

Ultima actualizare:

Totul a început în 2007, când Dan Tudor, care trăia cu soţia şi fiul în Norvegia, a hotărât să divorţeze şi să se întoarcă în ţară. Soţia a spus atunci că nu vrea să păstreze copilul, pe motiv că nu are cu ce să-l întreţină. Astfel, Vlăduţ, în vârstă de 6 ani, a rămas în custodia tatălui, sentinţa autorităţilor române fiind definitivă şi irevocabilă. După divorţul din România, bărbatul s-a întors în Norvegia şi s-a stabilit acolo cu fiul său.

Doi ani mai târziu, soţia a cerut copilul în faţa instanţei, iar bărbatului i-a fost luată tutela de către autorităţile norvegiene. Dan Tudor a ripostat şi a spus că preferă să se întoarcă în ţară decât să-şi piardă copilul, însă o judecătoare a susţinut că în România se moare de foame precum în Somalia, şi nu i-a dat dreptul.

Astfel, Dan s-a întors în ţară şi a fost acuzat de răpire de minori, deşi a prezentat documente că nu era aşa. Bărbatul a plătit un avocat pentru a ataca sentinţa prin care copilul i-a fost dat fostei soţii. „Avocatul mi-a spus că a atacat sentinţa şi să aştept până când va fi prima înfăţişare. Patru zile mai târziu, am fost arestat, unde mi s-a adus la cunoştiinţă că nu a fost atacată sentinţa. În perioada asta, ea a venit în ţară şi a luat copilul", mai spune acesta. Dan Tudor spune că nu şi-a mai văzut fiul din decembrie.

Mai mult, zilele trecute a primit o înştiinţare că pe data de 13 septembrie trebuie să se prezinte la penintenciar în Norvegia unde are de executat un an, pentru că la un moment dat nu a respectat sentinţa de acolo.

Dan Tudor aşteaptă răspuns de la Înalta Curte de Casaţie din Norvegia. El vrea să se adreseze şi Comisiei Europene pentru Drepturile Omului.

image
image
image
image
image
image
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net