Şi-au «tratat» fiul bolnav cu rugăciuni până a murit

Ultima actualizare:

    Rodica şi Emil Radiţă, doi români stabiliţi în Canada, sunt acuzaţi de crimă  cu premeditare după ce au refuzat tratamentul pentru diabet al băiatului lorFoto: calgarysun.com
Rodica şi Emil Radiţă, doi români stabiliţi în Canada, sunt acuzaţi de crimă cu premeditare după ce au refuzat tratamentul pentru diabet al băiatului lorFoto: calgarysun.com

Inconştienţă criminală! Doi români au îngrozit Canada, după ce au fost acuzaţi de crimă de gradul I (n.r. care e intenţionată şi premeditată). Victima e chiar fiul lor, bolnav de diabet, pe care l-au tratat cu rugăciuni şi l-au lăsat să moară. Alexandru avea 15 ani când s-a stins şi cântărea doar 9 kilograme.

Zilele acestea, în Canada are loc procesul soţilor Emil (59 de ani) şi Rodica Radiţă (53 de ani). Autorităţile canadiene îi acuzau pe cei doi români, stabiliţi în Vancouver din 1985, că şi-au lăsat băiatul de 15 ani să moară în chinuri. Alex avea diabet de tip 1 (insulino-dependent), însă părinţii au refuzat să-l ducă la spital sau să-l trateze. Au preferat să se roage pentru viaţa lui şi atât.

Alexandru avea diabet de tip 1, iar părinţii săi au refuzat să îl trateze
Alexandru avea diabet de tip 1, iar părinţii săi au refuzat să îl trateze

Copilul, sleit de puteri, şi-a dat duhul în casa familiei, la 7 mai 2013, scrie adevarul.ro. De altfel, familia Radiţă s-a luptat ani de zile cu Serviciul Social din Canada, care le-a luat copilul pentru aceleaşi motive. Autorităţile au considerat necesar să-l preia pe micuţ, pentru că părinţii nu doreau să îl lase la spital, pentru tratamente. Deşi copilul suferea de diabet, părinţii invocau doctrine religioase, ba mai mult, mama acestuia considera că nici măcar nu e bolnav. În cele din urmă, au câştigat bătălia, iar Alexandru a revenit în sânul familiei. Revenirea l-a costat însă viaţa.

Marius, de origine română, şi Ruth, norvegiancă, au împreună cinci copii
Marius, de origine română, şi Ruth, norvegiancă, au împreună cinci copii

Conform autorităţilor, adolescentul a murit din cauza septicemiei, cauzată de înfometare şi neglijenţă. La audieri, ofiţerul de poliţie care a ajuns primul în casa familiei Radiţă şi l-a văzut pe Alex mort în patul său a declarat că “Băiatul era numai piele şi oase. Cred că nu cântărea mai mult de 20 de pounds (n.r. puţin peste nouă kilograme!)”. Soţii Radiţă, care mai au acasă 7 copii, au fost arestaţi în 2014, iar procesul are loc la Vancouver. Pentru fapta lor, cei doi riscă închisoare pe viaţă.

Copiii familiei Bodnariu din Norvegia se întorc acasă

Băiatul a murit în casa familiei din Vancouver
Băiatul a murit în casa familiei din Vancouver

Veste extraordinară pentru familia Bodnariu! Ruth şi Marius au aflat că Municipalitatea Naustdal din Norvegia a decis că cei cinci copii ai lor se pot întoarce acasă. Anunţul a fost făcut de un purtător de cuvânt al familiei, preotul Cristian Ionescu, într-un comunicat publicat pe Facebook. El a cerut respectarea dreptului la viaţă privată a familiei în următoarea perioadă, în care copiii se vor adapta şi reintegra în familie. Autorităţile norvegiene au preluat cei cinci copii ai familiei Bodnariu în noiembrie anul trecut, în condiţiile în care două dintre fete s-ar fi plâns că primesc corecţii fizice de la părinţi. Copiii au fost plasaţi la familii-surogat, ulterior fiind deschisă şi procedura de adopţie. Cazul a stârnit o controversă aprinsă privind acţiunile serviciilor norvegiene de protecţie a copilului, Barnevernet. Mii de oameni au manifestat în întreaga lume în semn de solidaritate cu familia de români.

image
image
image
image
image
image
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net