Sfâșietor! Cum i-au așteptat colegii pe piloții uciși în avionul doborât în Iran, la repatrierea sicrielor

Ultima actualizare:
Sicriele cu trupurile piloților au fost repatriate
Sicriele cu trupurile piloților au fost repatriate

Piloții uciși în Iran au fost așteptați în genunchi de către colegii lor. Imaginile emoționante au fost surprinse în Ucraina, la repartierea victimelor din avionul doborât de Iran.

Ceremonie solemnă pe aeroportul din Kiev, unde sicriele cu trupurile neînsuflețite ale celor 11 ucraineni uciși în avionul care a fost doborât din greșeală în Iran au fost repatriate duminică în Ucraina, relatează agenția Reuters. 

Toți cei 176 de pasageri și membri ai echipajului aflați la bordul avionului companiei Ukraine International au murit, după ce avionul de tip Boeing 737-800 a fost doborât pe 8 ianuarie în apropiere de Teheran, capitala Iranului.

Piloții uciși în Iran, așteptați în genunchi de colegii lor

Potrivit Agerpres, majoritatea persoanelor aflate la bord erau iranieni sau aveau dublă cetățenie. Canada a avut 57 de cetăţeni la bord, iar nouă dintre cei 11 cetăţeni ucraineni ucişi erau membri ai echipajului. În prezenţa preşedintelui Volodimir Zelenski, sicriele acoperite cu steagul ucrainean au fost coborâte unul câte unul dintr-un avion al armatei ucrainene şi urcate într-un dric care aştepta pe aeroportul internaţional Borispol, aflat la 29 kilometri est de Kiev. 


    Sicriele cu trupurile piloților au fost repatriateFoto: EPA
Sicriele cu trupurile piloților au fost repatriateFoto: EPA

Militarii au arborat steaguri care reprezentau diversele naţionalităţi ale celor ucişi. Angajații companiei aeriene ucrainene au așteptat pe pistă momentul repatrierii, cu lacrimi în ochi, în timp ce colegii piloților uciși au făcut un gest emoționant, îngenunchind în momentul în care sicriele cu trupurile membrilor echipajului au fost aduse pe pista aeroportului. Rudele victimelor au sosit la aeroport cu buchete de flori.

Potrivit sursei citate, autoritățile din Iran au anunţat sâmbătă că vor trimite în Ucraina cutiile negre ale avionului doborât, fără a preciza, însă, când vor face acest lucru.


    Foto: EPA
Foto: EPA

După doborârea avionului, au avut loc proteste antiguvernamentale violente în Iran

Sute de iranieni au ieşit în stradă la Teheran pentru a protesta faţă de autorităţi. Ei cerut demisia liderului suprem, ayatollahul Ali Khamenei, după ce s-a aflat că armata iraniană a doborât din greșeală avionul ucrainean, la bordul căruia se aflau 176 de pasageri.

Corespondentul BBC pentru Iran Bahman Kalbasi a publicat o întegistrare video pe Twitter în care se vedeau protestatari alergând și a dezvăluit că, potrivit unui manifestant, asupra oamenilor s-a tras cu gloanțe de cauciuc.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
filipine harta steag drapel foto shutterstock
image
image
image
image
image
image
cersetor freepik jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
Cel mai mare drapel naţional din lume, expus la aerodromul Clinceni  (Foto: Bogdan Cristel/Reuters) jpeg
Nicolae Ciuca si a prezentat demisia  Foto Inquam Photos   Octav Ganea (5) jpg
curte jpg
inaugurare jpg 1 jpg
ceapa freepik jpg
Cimitirul Bellu jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net