În sfârșit, vești bune! Pandemia e în regres. Vedem luminița de la capătul tunelului?

Ultima actualizare:

    Primim vești bune din izolare
Primim vești bune din izolare

După luni întregi de stres, izolare, restricții, boală și moarte, apar în sfârșit și veștile bune. Firave, e drept, dar încurajatoare. Numărul deceselor și al îmbolnăvirilor începe să scadă, țările din Europa își mai relaxează restricțiile, se pregătesc vaccinuri, medicamente, inclusiv la noi producătorul auto Dacia își reia progresiv producția. Parcă, parcă vedem luminița de la capătul tunelului! Totuși autoritățile avertizează că nu trebuie să ne culcăm pe o ureche, să fim în continuare vigilenți pentru a nu o lua de la capăt.

Numărul cazurilor de Covid-19 confirmate în lume se apropie de 2,5 milioane și 170.000 de decese. În multe state s-a atins deja „vârful” pandemiei, iar acum lucrurile par să se mai liniștească. Numărul deceselor înregistrate în 24 de ore începe să scadă în marile țări din vestul Europei.

  • SUA este țara cea mai afectată de pandemie, cu 42.308 decese și 787.370 îmbolnăviri. Deși bilanțul continuă să crească, la New York, epicentrul epidemiei din țară, acum s-a înregistrat pentru prima dată o curbă descendentă.
  • Hong Kongul nu a semnalat luni nicio contaminare cu noul coronavirus – o premieră de la 5 martie până acum. Potrivit News.ro, școlile, sălile de sport, locurile de divertisment rămân închise și mulți salariați muncesc de acasă. În China, școlile vor fi redeschise din 6 mai.
  • Spania a anunțat că, pentru prima dată de la 22 martie, bilanțul morților zilnice a scăzut (cu 410 decese) sub pragul de 500. Morga improvizată într-un patinoar din Madrid urmează să fie închisă miercuri. Iar copii, închiși în casă din 14 martie, vor putea ieși la aer din 27 aprilie.
  • În Italia, numărul total al deceselor a ajuns la peste 24.000. Totuși, luni, numărul infectărilor a coborât la 2.256, fiind cel mai scăzut nivel din ultima lună. Măsurile de izolare în vigoare din 9 martie vor fi relaxate începând cu 4 mai. Guvernul a luat decizia de a permite o reluare treptată a activităților economice pentru a preveni o catastrofă economică.
  • Germania și Norvegia anunță că „pandemia este ținută sub control” și au început de luni să iasă încet din izolare. Germania redeschide magazinele mici, librăriile, service-urile auto... Bineînțeles, cu respectarea normelor de distanțare socială. Școlile și liceele germane urmează să fie redeschise treptat din 4 mai. În Norvegia, copiii mici au revenit de luni la grădinițe și la școli pregătitoare. Condițiile impuse: să vină cu pachețel de acasă și să nu aducă jucării.
  • Austria a permis marți redeschiderea prudentă a micilor magazine și a grădinilor publice.
  • În Danemarca, după o lună de carantină, au fost redeschise frizeriile și saloanele de înfrumusețare, cabinetele stomatologice și cele de psihoterapie. Atât pacienții, cât și personalul din aceste locuri poartă măști și dezinfectează cu mai multă atenție.
  • Franța a prezentat un plan de ieșire treptată din izolare, începând cu 11 mai. Totuși, armata a început dezafectarea spitalului de campanie instalat la Mulhouse.
  • În România, numărul cazurilor noi de infecții cu coronavirus a scăzut cu 10,5% în săptămâna 13-19 aprilie față de cea precendentă, anunță Institutul Național de Sănătate Publică, citat de stirileprotv.ro. Marți, 21 aprilie, activitatea pe platforma industrială Dacia de la Mioveni a fost reluată parțial, pe bază de voluntariat. Președintele Klaus Iohannis a anunțat că autoritățile se gândesc la măsuri de relaxare după 15 mai, în funcție de evoluția situației, dar că vom continua să trăim cu anumite restricții.
  • Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că peste 600 de spitale din lume ar putea înscrie pacienți în studii clinice pentru medicamente împotriva Covid-19. De asemenea, a anunțat că luna aceasta și luna viitoare va trimite țărilor 180 de milioane de măști chirurgicale. Avertizează, însă, că relaxarea măsurilor nu înseamnă finalul pandemiei.
image
image
image
image
image
image
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net