Șeful OMS Europa cere ca școlile să rămână deschise. De ce această măsură restrictivă nu este eficientă

scoala-online.jpg

Copil în fața unui laptop își face lecțiile
De la 9 noiembrie 2020, toate școlile din România au intrat în scenariul roșu pentru o perioadă de 30 de zile
foto: Shutterstock

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a pledat joi pentru necesitatea de a menţine deschise şcolile în perioada pandemiei de coronavirus. Hans Kluge consideră că măsura închiderii școlilor nu este eficientă, în condițiile în care copiii și adolescenții nu reprezintă vectorul principal al răspândirii infecției.

"Trebuie să asigurăm educaţia pentru copiii noştri", a declarat directorul pentru Europa al OMS, Hans Kluge, potrivit căruia copiii şi adolescenţi nu sunt vectori principali ai contagierii, iar măsura închiderii şcolilor nu este eficientă, relatează EFE, preluată de Agerpres.

Kluge a precizat că izolările impuse reprezintă "o pierdere de resurse" care provoacă multe efecte secundare, precum daune aduse sănătăţii mintale sau creşterea episoadelor de violenţă domestică.

În opinia sa, dacă purtarea măştilor de protecţie depăşeşte 95% în rândul persoanelor, astfel de măsuri drastice nu sunt necesare.

Citește și:

Școala online s-ar putea prelungi până la 31 decembrie. Ce au decis autoritățile

Școala online. Cum vor învăța elevii de acasă. Reguli pentru copii, părinți și profesori

Loading...

Citește și

  • În învățământul preuniversitar nu se vor face ore  luni, 5 octombrie

    E oficial! Tezele au fost suspendate, în acest an şcolar, ele fiind înlocuite cu evaluarea sumativă, a anunţat ministrul Educaţiei, Monica Anisie. Decizia vine în urma consultărilor ministerului de resort cu cei implicaţi în procesul de învăţământ. În ceea ce priveşte olimpiadele şi alte concursuri şcolare, a fost deja emis un ordin de ministru prin care acestea au fost suspendate.

  • Mamă cu fetiță epuizată la calculator

    Federația Națională a Asociațiilor de Părinți (FNAP-IP) invită părinții din toată țara să-și exprime părerea cu privire la decizia autorităților de a închide școlile și a trece la învățământul online, în localitățile unde incidența cazurilor de Covid depășește 3 la mia de locuitori. În acest sens, a fost întocmit un chestionar online, cu 8 întrebări, la care părinții pot răspunde anonim, în doar două minute.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1