Şeful Interpol a dispărut în timpul unei vizite în China. Soţia lui a primit ameninţări

meng-hongwei-sef-interpol.jpg

Şeful Interpol a fost dat dispărut când se afla în China
Şeful Interpol a fost dat dispărut după ce ar fi fost reţinut de autorităţile din China
foto: AFP
Citeste tot despre: 

Poliţia franceză investighează dispariţia şefului Interpol, Meng Hongwei, care a fost dat dispărut după ce a plecat din Franţa în China, iar soţia acestuia a fost plasată sub protecţie, a anunţat Ministerul de Interne de la Paris, informează Reuters.

Soţia lui Meng a contactat poliţia din Lyon, unde este sediul Interpol, după ce nu a mai putut lua legătura cu soţul ei din 25 septembrie şi după ce a primit ameninţări pe telefon şi reţelele de socializare.

"Franţa este preocupată de situaţia şefului Interpol şi îngrijorată de ameninţările primite de soţia acestuia", a anunţat Ministerul de Interne.

Soţia lui Meng, care a rămas la Lyon alături de copii, a primit protecţia autorităţilor franceze.

Vineri, un ziar din Hong Kong a a anunţat, invocând o sursă anonimă, că şeful Interpolului, Meng Hongwei, a fost reţinut pentru a fi chestionat de „autorităţile disciplinare”, un termen folosit adesea pentru a descrie investigatorii din Partidul Comunist care se ocupă de cazurile de corupţie sau de trădare politică.

De asemenea, South China Morning Post a informat vineri că Hengwei a fost pus sub investigaţie imediat după ce a ajuns în China, săptămâna trecută.

Un purtător de cuvânt al Interpolului a declarat că agenţia este la curent cu articolul din South China Morning Post, dar nu a dorit să comenteze în această privinţă.

Într-un comunicat al agenţiei este precizat că „acest lucru priveşte autorităţile relevante din Franţa şi China”.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1