Șefa poliției din Atlanta a demisionat, după ce un afroamerican a fost ucis de oamenii legii în oraș

Ultima actualizare:

    Rayshard Brooks a fost transportat la spital, dar a murit la scurt timp
Rayshard Brooks a fost transportat la spital, dar a murit la scurt timp

Şefa poliţiei din oraşul Atlanta a demisionat după ce un ofiţer de poliţie a rănit mortal un afroamerican care adormise în maşina sa, în faţa unui restaurant drive-in, informează BBC.

Primarul Keisha Lance Bottoms a anunţat că Erika Shields a demisionat sâmbătă, în urma protestelor prin care se cereau măsuri pentru moartea lui Rayshard Brooks, care avea 27 de ani. Erika Shields a fost şef al poliţiei din decembrie 2016 şi lucra în cadrul departamentului de 20 de ani. Ea va continua să lucreze în cadrul poliţiei. De asemenea, primarul Bottoms a anunţat şi demiterea poliţistului implicat în decesul lui Brooks.

Faptele s-au petrecut în noaptea de vineri în Atlanta, când Rayshard Brooks, în vârstă de 27 de ani, a adormit în maşina în faţa unui restaurant fast-food drive-in, iar angajaţii localului au chemat poliţia deoarece accesul clienţilor era blocat. Rayshard Brooks se afla sub influenţa alcoolului şi a opus rezistenţă atunci când poliţia a dorit să-l aresteze. Înregistrarea video de supraveghere arată că în timpul unei lupte cu poliţiştii, Brooks a confiscat pistolul taser cu electroşoc al unuia dintre aceştia şi a fugit. "Poliţiştii l-au urmărit pe Brooks pe jos şi, in timpul urmăririi, acesta s-a întors şi a îndreptat pistolul taser spre un ofiţer, care şi-a utilizat arma rănindu-l", arată biroul de investigaţii din Georgia.Brooks a fost transportat la spital şi a fost operat, dar a decedat la scurt timp. De asemenea, un poliţist a fost rănit în cursul incidentului.

Incidentul survine în contextul în care numeroase manifestaţii împotriva violenţelor poliţiştilor au loc de mai multe săptămâni în SUA şi în alte ţări din lume după moartea lui George Floyd.

image
image
image
image
image
image
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net