Secretele tipului în maiou. Prințul Moștenitor, între tatuaje și corupție

Ultima actualizare:

    Prințul Moștenitor al Thailandei moștenește una dintre cele mai bogate monarhii de pe planetă
Prințul Moștenitor al Thailandei moștenește una dintre cele mai bogate monarhii de pe planetă

Maha Vajiralongkorn (64 de ani), Prințul Moștenitor al Thailandei, a fost mereu cunoscut de supușii săi pentru viața opulentă pe care o duce și pentru desele călătorii peste hotare. De acum înainte însă, după moartea tatălui său, Regele Bhumibol Adulyadej, Maha va trebui să-și asume moștenirea tronului Thailandei - și nu este deloc una nesemnficiativă.

Toate privirile sunt îndreptate către Prințul Moștenitor după moartea regelui Thailandei, care a fost cel mai longeviv monarh din lume. Maha moștenește una dintre cele mai bogate monarhii dintre cele existente, fiind protejată de cele mai dure legi împotriva defăimării regale de pe planetă, informează Daily Mail.

La cei 64 de ani ai săi, a divorțat de două ori și urmează să devină liderul unui stat polarizat, divizată de revolte interminabile, proteste și accese violente împotriva politicii actuale.


    Maha Vajiralongkorn nu este la fel de popular ca tatăl săuFoto: Getty
Maha Vajiralongkorn nu este la fel de popular ca tatăl săuFoto: Getty

Defunctul Rege Bhumibol (decedat la 88 de ani) a fost venerat de poporul thailandez, fiind considerat aproape ca o personalitate semi-divină, mulți thailandezi datorându-i viața. Prințul Maha va avea mult de lucrat la capitolul popularitate și, spre deosebire de tatăl său, abilitatea de a acționa în plan politic ca un element unificator este încă netestată. În plus, de-a lungul anilor, Prințul Moștenitor a fost rareori văzut în public.

Totuși, în ciuda faptului că a stat în umbra tatălui său, Maha și-a asumat numeroase îndatoriri într-un regat condus de un regim militar. El nu a lăsat niciodată impresia în public că viziunile sale ar înclina către o extremă politică sau alta, care au divizat țara în ultimii ani.


    Prințul Moștenitor al Tailandei a fost antrenat de Academia Militară din AustraliaFoto: Getty
Prințul Moștenitor al Tailandei a fost antrenat de Academia Militară din AustraliaFoto: Getty

Maha Vajiralongkorn s-a născut pe 28 iulie 1952, și-a completat educația liceală în Marea Britanie, a fost antrenat de Academia Militară din Australia, iar apoi s-a alăturat forțelor armate thailandeze. De tânăr a fost pasionat de zbor, și-a îmbunătățit abilitățile în acest domeniu în Statele Unite, pilotând avioane de vânătoare în Thailanda.

În ciuda acestor informații, se cunosc destul de puține lucruri despre Maha din cauza temerilor față de legile anti-defăimătoare regale care restricționează orice conversație despre monarhie.


    Familia Regală din Tailanda, pe vremea când Regele Bhumibol trăiaFoto: Getty
Familia Regală din Tailanda, pe vremea când Regele Bhumibol trăiaFoto: Getty

Au fost destul de rare momentele în care a apărut în atenția publicului thailandez, dar atunci când a făcut-o, a fost doar pe fondul unor scandaluri – întâi unul de corupție, în care au fost arestați câțiva politicieni, iar altul viza viața sa personală, când a divorțat de Prințesa Sriasmi. La acea vreme, cel puțin opt membri ai familiei sale au fost arestați fiind acuzați de lezarea imaginii Majestății Sale.

Maha are împreună cu Sriasmi un băiat – Dipankorn Rasmijoti, dar și o fiică, rezultat din căsătoria precedentă cu verișoara sa, Prințesa Soamsavali Kitiyakara. Despre Maha se știe că își petrece majoritatea timpului peste hotare, în special în Germania. De-acum însă, el va trebui să stea mai multe printre supușii săi destul de divizați, cărora va trebui să le câștige încrederea așa cum a făcut cândva și tatăl său.

Apreciază cu un like pagina noastră de Facebook dacă ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net