Scrisoarea emoționantă a unei fetițe musulmane după atacul din Londra: „Mi-e teamă”

scrisoare.jpg

scrisoare
A lăsat scrisoarea într-un autobuz pentru ca toată lumea să o citească
Foto: Reddit

O presupusă adolescentă de religie musulmană, ar fi redactat o scrisoare pe care a lăsat-o într-un autobuz din Londra, pentru ca oamenii să-i citească mesajul emoționant. Nu se știe cine este exact autorul scrisorii, dar cuvintele transmise ar trebui să ne îndemne pe toți la introspecție.

Conform The Sun, scrisoarea a fost găsită la aproape două săptămâni după atentatul din Londa, în care teroristul Khalid Masood a intrat cu mașina în pietonii de pe podul Westminster și a încercat să intre în Palatul Parlamentului britanic. Iată ce a scris fetița:

„Dragă străinule, te rog citește-mi scrisoarea. Din partea unei musulmane

Sunt o londoneză în vârstă de 14 ani și se întâmplă să fiu o musulmană de culoare. A doua zi (după atentat, n.r.), când m-a trezit și m-am uitat la știri, mi-am dat seama că mă voi duce la școală, iar oamenii îmi vor cere explicații. Având în vedere contextul actual, am simțit cum toți ochii erau ațintiți către mine. M-am simțit prost, aproape vinovată. Pentru ce ar trebui să mă simt vinovată? Nu sunt paranoică, dar toate privirile erau îndreptate spre colțul sălii de clasă în care eu stăteam. Am mers la primul curs, iar o fată m-a întrebat unde am fost cu o noapte înainte (de atac). Am râs pentru că știam că glumea, dar asta este ceea ce fac oamenii atunci când nu știu ce să spună. Poate că suntem musulmani, dar nu vrem să vă facem rău. Nu suntem teroriști. Acum, mă gândesc de două ori înainte de a mai trece pe podul Westminster. Mi-a fost teamă că aș putea fi asaltată din cauza numeroaselor prejudecăți față de faptul că port hijab.”

scrisoare_2.jpg

scrisoare
Foto: Reddit
Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1