Sclavii români, ţinuţi ca la puşcărie

Ultima actualizare:

    Poliţiştii au descins la ferma unde românii erau ţinuţi captiviFoto: carabinieri taranto
Poliţiştii au descins la ferma unde românii erau ţinuţi captiviFoto: carabinieri taranto

Li s-a promis o slujbă bine plătită şi condiţii decente de trai. Când au ajuns la ferma din oraşul italian Taranto, a început calvarul. Viaţa le-a fost furată şi au fost transformaţi în sclavi pe plantaţie. Poliţiştii i-au salvat după opt luni de chin.

Poliţia italiană a finalizat în urmă cu două zile ancheta legată de un grup infracţional care transformase în sclavi 35 de români, cu vârste cuprinse între 19 şi 45 de ani. Aceştia fuseseră racolaţi, în februarie-martie 2017, din satele de baştină de către un intermediar român de 25 de ani, scrie adevarul.ro. Le-a promis cazare, mâncare, transport gratuit şi câte 500 € pe lună. Aşa au ajuns la o fermă deţinută de un italian, aflată în apropiere de oraşul Taranto. Oamenii ştiau că vor munci 8-10 ore pe zi, 5 zile pe săptămână. La faţa locului, însă, lucrurile au stat cu totul altfel. Bărbaţi şi femei au fost înghesuiţi într-o fostă magazie cu pereţii plini de mucegai, în paturi suprapuse, din fier. Au împărţit un spaţiu de nici 20 mp, o baie, fără WC şi un singur duş, cu apă rece, la care aveau voie să se spele 5 minute pe zi, iar nevoile fiziologice şi le făceau pe câmp. În plus, erau păziţi de doi români. Cei care protestau erau bătuţi cu sălbăticie.

Aici dormeau lucrătorii
Aici dormeau lucrătorii

Nici programul de lucru şi nici plata nu s-au dovedit cele stabilite iniţial. „Au fost forţaţi să lucreze 16-17 ore pe zi, 6 zile pe săptămână, uneori şi 7. Culegeau fructe, le ambalau şi le încărcau în camioane. La sfârşitul lunii, li se vira pe un card câte 300 €, însă la ridicarea banilor de la bancomat mergeau însoţiţi de şeful român, care reţinea între 150 şi 200 € de la fiecare în contul unor comisioane şi cheltuieli imaginare. Practic, oamenii rămâneau cu 100 € pe lună”, a explicat un poliţist. Ferma a fost luată cu asalt de oamenii legii, lucrătorii au fost salvaţi şi urmează să fie trimişi în ţară. În plus, stăpânii de sclavi au fost arestaţi.

image
image
image
image
image
image
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net