Schimbări uriașe! În ce condiții mai poți pleca la muncă în Anglia

Ultima actualizare:

    Ieșirea din UE a Marii Britanii îi va afecta pe românii care vor să plece la muncă pe teritoriul britanicFoto: Getty
Ieșirea din UE a Marii Britanii îi va afecta pe românii care vor să plece la muncă pe teritoriul britanicFoto: Getty

Cetățenii Uniunii Europene vor fi nevoiți să-și găsească de muncă, înainte de a se muta în Marea Britanie. Condițiile vor fi mult mai riguroase, odată cu ieșirea Regatului Unit din UE. Anunțul a fost făcut de premierul Theresa May, la summitul G20 din China. Aceste schimbări îi vor afecta și pe românii care vor să muncească în Anglia.

Desemnată prim-ministru după votul de la 23 iunie în favoarea ieșirii din UE, Theresa May, care s-a deplasat la Hangzhou (China) pentru a lua parte la summitul G20, trebuie să gestioneze problema fierbinte a imigrației, tema favorită a partizanilor Brexitului. Theresa May are îndoieli cu privire la sistemul bajat pe punctaj, pe baza cărora se acorda până acum dreptul de a intra și de a lucra în Regatul Unit. Un astfel de sistem a fost propus de Ministru de externe Boris Johnson, liderul taberei Brexit în perioada campaniei. Aceasta este doar una dintre promisiunile făcute de liderul conservatorilor britanici în timpul campaniei pro-Brextit. Noul Sistem va fi mult mai riguros și va reduce foarte mult numărul de imigranți care vor ajunge în Regatul Unit, relatează Daily Mail.

Persoanele care locuiesc în statele membre ale UE trebuie să își asigure un loc de muncă stabil, înainte de a avea voie să se mute pe teritoriul britanic. Experții anticipează că această schimbare va reduce, anual, numărul imigranților cu câteva zeci de mii. Cei mai afectați vor fi cei fără studii superioare și calificări. 

Marea Britanie vrea să reducă drastic numărul imigranților

Un asemenea sistem de imigrare selectivă pe bază de punctaj este folosit în Australia. Un imigrant este examinat prin prisma ocupației sale, a calificării și a altor factori. Marea Britanie crede că acest sistem este dificil de controlat de către Guvern, favorizând un sistem ce poate fi influențat în mod direct. Una dintre cele mai dificile probleme pe care guvernul britanic trebuie să o soluționeze este înăsprirea controalelor la graniță, fără ca statul britanic să piardă accescul la piața liberă a Blocului comunitar european. Theresa May le-a promis britanicilor că circulația persoanelor care vin din Uniunea Europeană „nu va mai fi la fel de liberă ca în trecut”. Guvernul va fi cel care va decide cine intră pe teritoriul britanic.

„Chiar nu vreţi să întrebaţi un fost secretar de interne despre detaliile unui sistem bazat pe puncte. Una dintre întrebări este dacă sistemele pe bază de puncte funcţionează sau nu, şi aşa mai departe. Ceea ce spun este că vocea poporului britanic a fost foarte clar. Au vrut control în privinţa circulaţiei oameni care au intrat din Uniunea Europeană. Nu vor ca libertatea de circulaţie să continue ca în trecut. Vom oferi acest lucru”, a declarat premierul britanic, în cadrul summitului G20.

Cu toate acestea, Theresa May i-a asigurat pe cetățenii europeni care locuiesc în prezent în Marea Britaniei că nu vor fi afectați de nicio schimbare a statutului lor înainte de ieșirea oficială a Marii Britanii din UE, după doi ani de negocieri.

„Un sistem bazat pe puncte le-ar oferi cetățenilor străini dreptul de a veni în Marea Britanie dacă ei îndeplinesc anumite criterii… Un sistem de imigrație care funcționează pentru Marea Britanie ar garanta că dreptul de a decide cine intră în țară îi revine guvernului'', a explicat purtătoarea de cuvânt a premierului britanic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net