A scăpat cu viață de la Bataclan, dar și de la Turnurile Gemene

Ultima actualizare:

    Atentatele din Paris au făcut peste 132 de victimefoto: AP
Atentatele din Paris au făcut peste 132 de victimefoto: AP

Moartea l-a ocolit de două ori pe americanul Matthew (36 de ani). Bărbatul a avut ghinionul de a fi martorul atentatului de la Bataclan, Paris, și al atacului de la Turnurile Gemene din New York, Statele Unite ale Americii, dar a avut norocul de a le supraviețui amândurora.

Matthew se afla la concertul trupei Eagles of Death Metal când a auzit focuri de armă, potrivit dailymail.co.uk. Ceea ce el consideră că a fost instinctul inspirat din cultura lui l-a împins să fugă spre cea mai apropiată ieșire: „Probabil este cultura mea americană”.

Totuși, teroriștii l-au observat imediat, așa că și-au îndreptat armele către el. L-au nimerit în picior, dar asta nu a fost suficient să-l oprească. Matthew a început să se târască spre ieșire, centimetru cu centimetru. A văzut bordura ușii de evacuare și s-a agățat de ea cu două degete, reușind, în cele din urmă, să iasă din sală.

Când a ajuns în stradă, bărbatul s-a prăbușit la pământ, epuizat. Un jurnalist al ziarului francez „Le Monde”, Daniel Psenny, filma de la balcon atentatul. În momentul în care l-a văzut pe american ieșind, a crezut că totul s-a terminat și a coborât din casă pentru a-l salva. „Te iubesc, îngerul meu”, i-a spus victima salvatorului, când a simțit că îl ridică. El și un alt bărbat de pe stradă l-au luat pe Matthew  de după brațe, încercând să-l transporte în casa jurnalistului. Dar atacul nu se terminase. Unul dintre teroriști a ieșit și el în stradă și l-a împușcat în umăr pe ziarist. Cu toate acestea, cei trei bărbați au reușit să ajungă într-un loc sigur. Au așteptat trei ore înainte să se deplaseze spre spital.

Matthew nu era la prima întâlnire cu teroriștii. În anul 2001, la 11 septembrie, acesta se afla baza unuia dintre Turnurile Gemene când primul avion a lovit clădirea. A reușit să supraviețuiască și din acest atac. Totuși, americanul susține că nimic nu a fost mai rău decât experiența trăită în Paris: „Am alergat jumătate din Manhattan (cartier din orașul New York, n.r.). Dar prin ce am trecut în Bataclan a fost de 1.000 de ori mai rău”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net