„Satan-2”, noua armă nucleară a lui Putin. Poate spulbera o țară în câteva secunde

Ultima actualizare:

    Arsenalul militar al Moscovei va fi dotat cu o nouă armă nuclearăFoto: Getty/Twitter
Arsenalul militar al Moscovei va fi dotat cu o nouă armă nuclearăFoto: Getty/Twitter

Tocmai când credeam că arsenalul militar al Federației Ruse este complet și impunător, iată că Vladimir Putin găsește mereu prilejul de a mai scoate un as din mânecă atunci când vine vorba de intimidarea Occidentului.

Presa rusă a publicat primele imagini cu „Satan-2”, o rachetă nucleară într-atât de puternică încât poate spulbera în doar câteva secunde un teritoriu de mărimea Marii Britanii sau Franței, informează The Telegraph.

simeon stalpnicul png

„Satan-2” este o rachetă balistică termonucleară de tipul RS-28 Sarmat, care a început să fie construită în 2011. Acum, a fost dezvăluit doar un prototip al acesteia și se preconizează intrarea ei în arsenalul militar al Moscovei în 2018. Este o armă de ultimă generație care le va înlocui pe cele din anii 1970.

simeon stalpnicul png

Potrivit presei din Rusia, „Satan-2” are o capcitate de zece tone de încărcătură nucleară. Acest lucru ar însemna că are o putere de 2.000 de ori mai mare decât bombele atomice care au lovit Hiroshima și Nagasaki în 1945.

Ceea ce sperie cel mai mult pe occidentali și aliații lor, este faptul că „Satan-2" nu poate fi interceptat de radarele anti-rachetă.

Arsenalul militar al Rusiei

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net