Salvaţi de armată la 12 ore după ce inundaţiile i-au îngropat de vii. Imagini de la românii din Spania

Citeste tot despre: 

Britanicii Paul și Angie Spencer se aflau, vineri, în concediu, în Benfis Park, din Alicante, Spania. Din senin, a început potopul.

În regiune au fost înregistrate cantități incredibile de precipitații: 425 l/mp, ceea ce a dus la producerea unor viituri care au înghițit localități întregi (Murcia, Alicante, Granada, Valencia și Almeria).

 

Șase persoane și-au pierdut viața și peste 4.000 au rămas pe drumuri după ce locuințele lor au fort măturate de șuvoaie. Familia Spencer se afla în orășelul Benferri, de lângă Alicante, împreună cu Frankie, Connor, Esther Lou, Paul și Gracie Jayne, cei cinci copii ai lor. Ei au rămas blocați în casa de vacanță închiriată, după ce ușile și geamurile locuinței au fost îngropate de un val de mâl, plin de bolovani și bucăți de lemn. Timp ce 12 ore au așteptat sub pământ să fie scoși la suprafață. Paul și Angie Spencer au povestit pentru Daily Mail că armata spaniolă a fost cea care i-a readus la lumină, după ce a intrat prin acoperiș.

Ce spun românii din zonă

inundatii_spania1.jpg

inundatii spania
Câmpurile și străzile din Daya Vieja sunt pline de apă
Foto: Click!

Zona afectată de inundații este locuită și de mulți români, iar unii dintre ei se află în epicentrul dezastrului. Orihuela, Dolores, Almoradi, Rojales, Daya Vieja, Daya Nueva sunt localități care au fost izolate unele de altele. Mulți dintre locuitori nu mai au curent electric de două zile. Râul Segura a ieșit din albie și a măturat totul în calea sa.

inundatii_spania_1.jpg

inundatii spania
Foto: Click!

 

Marina, o româncă  stabilită în Daya Vieja, ne-a povestit că nu poate ieși din curte. Casa în care locuiește a strâns peste un metru de apă în înălțime, iar multe dintre bunurile ei sunt compromise. Norocul ei a fost că s-a putut adăposti în casa cu etaj a șefilor săi, așa că a avut un acoperiș deasupra capului. Câmpurile din zonă sunt pline de apă, recoltele compromise, iar străzile sunt impracticabile. Cât vezi cu ochii, numai apă.

daya_vieja.jpg

inundatii spania
Foto: Click!

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1