S-a vindecat de COVID-19 după o luptă de un an

Ultima actualizare:

    Doctorul Todd Cooperman este şocat de cazul pacientului Kwiecinski care sfidează legile medicinei
Doctorul Todd Cooperman este şocat de cazul pacientului Kwiecinski care sfidează legile medicinei

Miracol! A scăpat de COVID-19 după ce s-a zbătut între viaţă şi moarte nu mai puţin de 361 de zile. La 23 martie 2021, uşile spitalului s-au deschis şi John Kwiecinski, 52 de ani, a respirat pentru prima oară aer curat după o convalescenţă record. Însă a mai avut nevoie de trei săptămâni până când a ajuns acasă...

John Kwiecinski, 52 de ani, s-a îmbolnăvit de COVID-19 în primul val al pandemiei şi s-a luptat cu virusul aproape un an. Abia la 16 aprilie, bărbatul a ajuns la el acasă, în Malapan, New Jersey, după ce a părăsit spitalul şi a mai petrecut aproape o lună la Centrul de Refacere Hackensack Meridian pentru a învăţa să respire singur. Roxanne, soţia lui, crede că e un miracol: ”ne-am rugat şi eu, şi fiicele noastre, Julie şi Justine, şi numai bunul Dumnezeu ni l-a adus acasă”. John Kwiecinski a pierdut peste jumătate din greutatea corporală, a stat 67 de zile conectat la un aparat de respiraţie mecanică, a fost plimbat prin cinci spitale şi a supravieţuit eroic la două atacuri cerebrale şi două infarcte. Plămânii lui Kwiecinski au colapsat în toamna lui 2020 şi a avut nevoie de operaţie. A suferit de mai multe infecţii şi doctorii au trebuit să intervină chirurgical pe spatele lui pentru a îndepărta un strat de piele care se cangrenase.


    Familia Kwiecinski, alcătuită din John, Roxanne şi fiicele Julie şi Justine, aici într-o fotografie din 2019
Familia Kwiecinski, alcătuită din John, Roxanne şi fiicele Julie şi Justine, aici într-o fotografie din 2019

La 23 martie, Kwiecinski a părăsit spitalul şi a fost dus la un Centru de Refacere unde a mai stat încă trei săptămâni pentru a învăţa să respire singur. Nu se poate deplasa fără cadrul metalic, dar este fericit că a reuşit să învingă boala şi să îi şocheze pe doctorii care au fost convinşi că îl vor pierde de nenumărate ori. ”Este incredibil şi este un mister pentru medicina modernă care a făcut tot posibilul să îl ţină în viaţă pe pacientul Kwiecinski. Însă în ciuda eforturilor, el putea să moară în orice clipă, atât de gravă era starea lui. Când mă gândesc prin ce a trecut în acest an, mă trec fiori pe spinare”, a declarat pentru AP, doctorul Todd Cooperman, care s-a ocupat de recuperarea lui Kwiecinski. Pacientul care a luptat cu boala timp de 361 de zile s-a născut în Matawan, are două fiice în vârstă de peste 20 de ani şi are o afacere cu aparatură electronică. ”A luat boala în spital în martie 2020, când s-a dus să instaleze un aparat electronic”, a povestit Roxanne Kwiecinski. La 27 martie 2020, bărbatul a ajuns la Centrul Medical Riverview, din Red Bank, şi după 12 ore doctorii i-au făcut traheotomie pentru a-l ajuta să respire. Ce a urmat a fost un coşmar greu de imaginat! Fiica lui, Julia, crede că miracolul salvării a constat în numerele 222 şi 444. ”Când am plecat din căminul studenţesc de la Universitatea Rutgers să fiu alături de mama, am început să repet numerele 222 şi 444. Nu eram o persoană religioasă sau superstiţioasă, dar am aflat că în numerologie obsesia mea e asociată îngerilor care duc veşti. M-am rugat sfinţilor Anton şi Iuda şi asta l-a salvat pe tata”, a spus Julia. La externare, Kwiecinski cântărea 58 de kilograme. Când a ajuns la spital avea 110 kg.

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net