S-a descoperit o nouă specie marină

Ultima actualizare:

    Noua specie nu prezintă creier, branhii, ochi sau organe reproducătoareFoto CNN
Noua specie nu prezintă creier, branhii, ochi sau organe reproducătoareFoto CNN

CNN a anunțat joi (4 februarie) descoperirea unei noi specii marine care trăiește la mare adâncime. În ciuda înfățișării sale bizare de... ciorap violet, acest animal marin îi poate ajuta pe cercetători să înțeleagă mai bine felul în care au evoluat speciile.

Este vorba de un organism simplu, mai exact din categoria viermilor plați, care nu prezintă creier, branhii, ochi sau organe reproducătoare, ci doar un simplu orifiu folosit pentru hrănire și excreție. Există dovezi care atestă faptul că această ființă subacvatică este cunocută încă din 1949, dar din cauza biologiei sale stranii au existat dubii timp de decenii printre cercetători. Inițial, s-a crezut că această specie ar fi evoluat din organisme complexe în altele mult mai simple. Însă oamenii de știință contemporani consideră că, dimpotrivă, noua descoperire dezvăluie de fapt una din primele forme de viață de pe Pământ.

Pentru oamenii care nu cunosc încă nimic despre această specie, aparențele aduc mai degrabă cu un ciorap aruncat lângă coșul cu rufe murdare la sfârșitul zilei și nici pe departe cu o ființă marină.

Iată cum arată noua specie descoperită

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net