Mărturiile unei belgiene adeptă ISIS. Cum a reuşit să scape din Siria

Ultima actualizare:

    Laura a trăit sub imperiul ISIS
Laura a trăit sub imperiul ISIS

O femeie din Belgia s-a îndrăgostit de un musulman și a decis să se mute cu acesta în Siria, în al-Bab, o zonă controlată de ISIS. Laura Passoni (30 de ani) a reușit cu greu să revină în țara natală, dezamăgită de întreaga experiență.

Laura l-a întâlnit pe tunisianul Osama Rayan, cu care s-a căsătorit, într-un supermarket din Charleroi, unde ea lucra. A hotărât să se mute cu cel care i-a devenit soț în Tunisia și apoi în Siria, unde cei doi au locuit un an, notează Daily Mail.

"Nu am fost forțată să devin musulmană. Am fost convinsă. E ca și cum te-ai opune unei cascade. Am mers acolo în mod voluntar și m-am convertit, pentru ca apoi să mă radicalizez. Am devenit convinsă că singurul loc în care eu și familia mea puteam trăi este califatul. Deodată ce am ajuns acolo am înțeles ce înseamnă teroarea", a declarat Laura.

Viața i s-a schimbat total. A locuit într-o casă în care tot ce putea face era să gătească și să curețe căminul pe care îl putea părăsi doar dacă era însoțită de bărbatul ei și îmbrăcată în burka.

Despre viața sub imperiul ISIS, belgianca a spus că a făcut-o să devină foarte temătoare că i-ar putea fi luați copii, unul dintr-o relație anterioară și al doilea pe care îl are cu tunisianul. “Tot ceea ce se întâmpla era tocmai pe dos față de ceea ce promiseseră în propaganda pentru califat. Am decis că este momentul să scap de acolo atunci când am realizat că fiul meu ar putea ajunge terorist.”

A reușit să facă rost de un telefon mobil, cu ajutorul căruia a comunicat cu părinții săi, pentru ca apoi să ia drumul Turciei și să ajungă și acasă. Ajunsă în Belgia, tânăra a fost arestată, dar crezută când a spus că regretă că a făcut parte din califat. A fost amendată cu 15.000 de euro, dar a rămas și pentru o perioadă de cinci ani sub lupa poliției. Mai mult, copiii i-au fost luați pentru trei luni. Micuții au ajuns în grija bunicilor, decizie luată de asistența social belgiană, dar acum femeia îi poate vedea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Caine in cusca FOTO Shutterstock
image png
Zambet jpg
regele charles regina margareta jpg
Titanic  sursa   Shutterstock jpg
Atmosferă de poveste la Târgul de Paște de la Craiova foto yolomedia
Hondol Corada Certej  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) jpg
Mic dejun jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net