S-au pierdut 5 trilioane de euro. Dezastru la bursa din China

Ultima actualizare:

    Experţii au numit ziua de 24 august "lunea neagră"Foto: Getty
Experţii au numit ziua de 24 august "lunea neagră"Foto: Getty

Bursa din China a a înregistrat o scădere de 8.5% luni (24 august), cea mai gravă din 2007. Experţii au numit această zi "lunea neagră" şi consideră că în jur de cinci trilioane de euro au fost pierdute doar în Europa.

Specialiştii sunt îngrijoraţi de scăderea record a burselor din China, care a afectat profund şi restul lumii. Bursa de la Shanghai a avut o pierdere de 8,5%, iar cea de la Shentzen de 7%. 

Preţul petrolului şi monedele mai multor ţări în curs de dezvoltare au picat şi există voci care sunt îngrijorate că o încetinire a economiei chineze ar afecata creşterea economică din întreaga lume. 

Experţii din China se tem că autorităţile nu au ce face în această situaţie, mai ales că economia nu mai creşte, există o lipsă de cash şi investitorii se restrag din ţara asiatică, notează huffingtonpost.com

Bursele din întreaga lume cu deschis în scădere din cauza situaţiei din China. Conform theguardian.com, peste cinci trilioane de euro (5.000.000.000.000 de euro) au fost pierdute în Europa. Bursa din Tokyo a închis cu o scădere de 4,6%, iar cea din Seul la 2%.

Wall Street a deschis şi ea în scădere, iar Dow Jones a pierdut deja 6,4%, în timp ce Nasdaq a pierdur 8,5%. Cele mai afectate au fost acţiunile companiilor de tech: Facebook a pierdut 14%, iar Apple 11%.

Euro, maximul faţă de dolar în ultimele şase luni

Criza din China a dus şi la o creşte a euro, care a ajuns luni la maximul ultimilor şase luni în raport cu dolarul. Euro a urcat la 1,1499 dolari pe unitate, cel mai ridicat nivel atins din februarie, ulterior fiind tranzacţionat la 1,1470 dolari pe unitate, în creştere cu 0,6%, potrivit adevarulfinanciar.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net