Rusia trimite trupe de asasini în Siria

Ultima actualizare:

    Trupele Spețnaz vor fi trimise în Siria, la ordinul lui PutinFoto: AP
Trupele Spețnaz vor fi trimise în Siria, la ordinul lui PutinFoto: AP

Unitatea de elită rusă Spețnaz și un batalion paramilitar sub acoperire se pregătesc de un asalt asupra rebelilor sirieni, care luptă cu guvernul de la Damasc. Vladimir Putin va trimite forțe speciale pentru a-l susține pe președintele sirian Bashar Al-Assad, în lupta sa cu opoziția. Această mișcare strategică este o lovitură grea pentru Regatul Unit al Marii Britanii și Statele Unite ale Americii care nu îl susțin pe dictatorul sirian.

Speţnaz, cele mai de temut trupe speciale ale lui Putin, vor fi trimise în Siria. Scopul acestora este susținerea președintelui sirian, în lupta cu rebelii care încearcă să-l înlăture de la putere. Soldații sunt antrenați pentru operațiuni militare complexe, acte de sabotaj și neutralizarea unor organizații teroriste, în spatele liniilor inamice.

O sursă militară citată de Mirror a declarat că: “Marina lui Putin păzește bazele aeriene folosite de ruși împotriva sabotajului rebelilor. Cu toate acestea, Spețnaz și trupele de asalt aerian nu sunt acolo pentru a păzi obiecte, sunt extrem de agresive și foarte bine pregătite. Sunt acolo să facă curat după bombardamente, să solicite atacuri aeriene, să efectueze misiuni secrete împotriva rebelilor și, într-un sfârșit, să-i elimine complet”.

Președintele Rusiei a declarat că singura misiune este atacarea pozițiilor ISIS
Președintele Rusiei a declarat că singura misiune este atacarea pozițiilor ISIS

Vladimir Putin susține că misiunea Rusiei în Siria este să lupte împotriva Statului Islamic, dar Occidentul îl contrazice. Potrivit oficialilor americani, Rusia a ucis civili, în primele bombardamente efectuate în teritoriul sirian. Mai mult, rușii i-ar fi avut ca țintă, încă de la început, pe rebelii care i se opun lui Bashar Al-Assad.

Soldaților de elită Spețnaz li s-a alăturat o a 7-a divizie de asalt aerian, fiind printre cele mai dure trupe de luptă din Rusia. Au luat parte la războaiele murdare din Cecenia, acolo unde au dezvoltat o ură profundă pentru jihadiștiști.

NATO a cerut Rusiei să înceteze atacul asupra rebelilor sirieni și să se concentreze pe eradicarea Statului Islamic (ISIS), dar poziția Moscovei pare să rămână aceeași.

Ce intenții are Putin

Desfășurarea masivă de trupe speciale ruse arată determinarea lui Vladimir Putin de a-l susține pe președintele sirian Bashar Al-Assad. În urmă cu doar câteva zile, președintele rus susținea că nu va trimite trupe de luptă la sol, în Siria, ci va ataca poziții ale organizației teroriste ISIS, cu ajutorul avioanelor de vânătoare.

Satele Unite ale Americii susțin că Rusia are cu totul alte interese decât cele oficiale. Senatorul republican John McCain l-a acuzat pe Putin că vrea să extindă influența Rusiei în Orientul Mijlociu, prin susținerea președintelui sirian: “Vedem deja adevăratele intenții ale lui Putin. Vrea să-l sprijine pe Assad, să joace rolul centrul într-un process de tranziție, să submineze poziția și acțiunile americane și să exstindă influența Rusiei în Orientul Mijlociu, la un nivel fără precedent, din 1973 până acum.”

image
image
image
image
image
image
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net