Rusia cere acces la codul sursă Apple invocând temeri de spionaj

Ultima actualizare:

Atât Rusia, cât și China au acuzat Apple că lasă în software portițe ce pot fi exploatate de agențiile de spionaj americane, potrivit Techno Buffalo.

Rușii cer companiei din Cupertino, dar și gigantului software SAP să ofere acces la codul sursă a software-ului pentru a demonstra că nu colaborează cu spionii.

Declarația a venit din partea ministrului Comunicațiilor rus, Nikolai Nikiforov, care a adăugat că cei de la Microsoft nu au avut nicio problemă cu o astfel de verificare. ”Este evident că acele companii care își dezvăluie codul sursă ale programelor nu ascund nimic. Dar cele care nu vor să coopereze cu Rusia pentru rezolvarea acestei situații ar putea avea funcționalități nedeclarate în produsele lor”, a zis Nikiforov.

Este foarte puțin probabil ca cei de la Apple să accepte să își dea secretele pe mâna rușilor și este posibil ca Rusia doar să reacționeze în acest fel la sancțiunile cu care a fost amenințată ziele trecute. Și chinezii și-au arătat colții la companiile de tehnologie în ultima perioadă și, la începutul acestei săptămâni, autoritățile au verificat o serie de birouri ale Microsoft din China, acuzând practici antitust.

Totuși, și țări precum Germania, Brazilia sau India au ridicat probleme similare privind companiile americane din SUA, fiind speriate de spionajul NSA.Citeste ce a mai declarat Nikolai Nikiforov.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (5) jpg
bebelus jpg
pensie jpeg
invitatie de nunta jpg
Prințul William în noiembrie 2023  foto   GettyImages jpg
eruptie vulcan jpg
bataie bici campanie sibiu jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net