Rusia a bombardat ținte ISIS din Siria de pe mare

rusia_bombardament_naval.jpg

rusia bombardament naval siria
Rusia și-a intensificat intervenția militară în Siria
Foto: AP

Miercuri (7 octombrie), Rusia a atacat obiective ale Statului Islamic de pe mare. Patru nave aflate în Marea Caspică au lansat 26 de rachete de croazieră asupra unor poziții ISIS. Vladimir Putin a salutat această intensificare opreațiunilor, după ce Rusia a întreprins primele lovituri aeriene, la 30 septembrie, care au vizat în total 112 ținte.

"Știm că operațiunile antiteroriste sunt complicate și, bineînțeles, e prematur să tragem concluzii, dar ceea ce s-a realizat până acum merită aprecierea", a spus președintele Rusiei Vladimir Putin la o întrevedere cu Ministrul Apărării, Serghei Șoigu.

Cele 26 de rachete lansate au vizat 11 poziții ale organizației teroriste ISIS, potrivit CNN. Serghei Șoigu a precizat că navele se aflau în Marea Caspică și că au lansat rachete de precizie, la o distanță de 1.500 de kilometri de ținte.

Tot miercuri, armata siriană a președintelui Bashar al-Assad a efectuat o operațiune terestră în centrul țării, mai exact în provincia Hama, cu sprijinul aviației ruse.

SUA nu vor să coopereze cu Rusia

Rusia și Siria au lansat atacuri coordonate asupra pozițiilor ISIS din orașele Hama și Idlib, din vestul țări. Acest lucru ar putea însemna o nouă dovadă că scopul Rusiei în Siria este de a-l susține pe președintele Bashar al-Assad. Moscova a anunțat că este pregătită să coopereze cu Statele Unite ale Americii, în vederea eliminării pozițiilor teroriste ale Statului Islamic din Siria. Ministrul rus al Apărării Anatoly Antov a indicat că se desfășoară în prezent o colaborare cu Statele Unite.

Cu toate acestea, Secretarul american al Apărării Ashton Carter susține că bombardamentele efectuate de Rusia în Siria sunt o greșeală fundamentală. El a mai precizat că SUA nu sunt pregătite să colaboreze în acest sens cu Vladimir Putin. Aceste declarații vin la scurt timp după ce Statele Unite au acuzat Rusia că nu bombardează poziții ISIS, ci grupări ale rebelilor care i se opun președintelui sirian Bashar al-Assad.

Recent, Pentagonul a anunțat că aeronave americane au fost nevoite să își schimbe traiectoria pentru a evita o posibilă coliziune cu avioane ruse, în Siria. Pericolul unui accident militar între cele două țări care operează în spațiul aerian sirian a crescut enorm, în timp ce relațiile și discuțiile pe tema apărării între SUA și Rusia au stagnat. 

 

 

Loading...
 
 

Citește și

  • 3 minute. Atâta a durat la Rusia 24 buletinul de ştiri despre vreme. Suficient cât să dai undă verde la bombardamente în Siria şi să-i faci pe cei 145 de milioane de ruşi să simtă emoţia din teatrul de operaţiuni.

  • spetnov rusia siria

    Unitatea de elită rusă Spețnaz și un batalion paramilitar sub acoperire se pregătesc de un asalt asupra rebelilor sirieni, care luptă cu guvernul de la Damasc. Vladimir Putin va trimite forțe speciale pentru a-l susține pe președintele sirian Bashar Al-Assad, în lupta sa cu opoziția. Această mișcare strategică este o lovitură grea pentru Regatul Unit al Marii Britanii și Statele Unite ale Americii care nu îl susțin pe dictatorul sirian.

  • rusia bombardat siria morti

    Avioane militare ruse au efectuat primele atacuri în Siria, în vecinătatea provinciei Homs, miercuri (28 septembrie). Oficialii americani susțin că, la doar două zile după ce Vladimir Putin a vorbit la conferința ONU (Organizația Națiunilor Unite), luni (28 septembrie), despre organizarea unei uniuni internaționale care să combată terorismul, Rusia a bombardat poziții teroriste din sud-vestul Siriei.

  • barack obama vladimir putin

    Rusia a efectuat primele raiduri aeriene, în spațiul sirian, miercuri (30 septembrie). Au bombardat poziții ale organizației ISIS, din provincia Hama și din vecinătatea orașului Homs. Cu toate acestea, Occidentul are dubii că Rusia ar fi atacat într-adevăr poziții ale Statului Islamic, în Siria. Operațiunea a primit undă verde din partea senatului rus, la solicitarea președintelui Vladimir Putin.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1