Românul rătăcit în Londra: «Stăteam într-un restaurant când mi-am văzut poza în ziar»

CLIIMA20140119_0091_1.jpg

«Noaptea hoinăream şi căutam casa»
Citeste tot despre: 

Românul pierdut prin Londra a ajuns teafăr şi nevătămat alături de familia sa. Maramureşeanul Vasile Belea (63 de ani), devenit vedetă în presa engleză, s-a descurcat să supravieţuiască trei zile cu doar 20 de lire.

„Tataie" s-a pierdut în staţia de metrou de fiul său şi a fost nevoit să se descurce timp de patru zile, într-o ţară străină, fără prea mulţi bani, fără să ştie limba engleză şi fără un telefon funcţional. Vasile Belea povesteşte acum cu zâmbetul pe buze că nu e mare scofală că s-a descurcat.

„Sunt bine. A fost necazul că nu am dat de urmă să mă întorc la ai mei. Toţi mi-au zis să am grijă, eu am fost prea sigur pe mine şi adevărul e că dacă nu ştii limba e greu, dar sunt oameni tare buni", povesteşte Vasile Belea. Povestea maramureşeanului a început marţi, când, într-o fracţiune de secundă s-a depărtat de fiul său. Încercând să ajungă de unde a pornit, bărbatul s-a îndepărtat mai tare de locul în care trebuia să se întâlnească cu fiul său. Astfel că, timp de trei zile bărbatul a luat la picior toată Londra.

„Am intrat în două localuri şi mi-am luat de mâncare, am avut lire. Eram cu gândul la Dumnezeu că ne găsim. Singurul lucru la care eram tare atent era când treceam strada. Nu mi-a fost frig, nu am fost flămând, am avut 20 de lire", a adăugat bărbatul. În timpul zilei se încălzea în magazine, reuşind chiar să doarmă pentru câteva ore într-o casă de pariuri. Noaptea hoinărea prin Londra în căutarea drumului spre casă. Chiar şi în momentul în care a spus oamenilor că s-a pierdut prin Londra, lumea nu-l credea.

„Stăteam într-un restaurant şi beam un pahar cu apă. Am văzut poza mea într-un ziar şi am chemat ospătăriţa, am arătat poze pe telefon că eu sunt cel din ziar. Ei au sunat la poliţie", povesteşte Vasile Belea.

Vasile Belea locuieşte în comuna Rozavlea din Maramureş. De mai bine de 10 ani locuia singur şi ori de câte ori are ocazia bătrânul îşi vizitează cei doi copii.  „Ştie şi carte, ştie să se descurce. Limba nu o ştie, dar a mai fost acolo şi e descurcăreţ el. Bine că s-a găsit", a spus Ileana, cumnata lui.

Click! Spune

Maramureşeanul nu era la prima sa vizită în Londra. De această dată a mers în urmă cu aproximativ o lună, pentru a fi aproape de fiul său, Ciprian şi de familia acestuia. Avea bilet de întoarcere pentru data de 23 ianuarie, iar în ziua când s-a pierdut tocmai se întorceau de la biserică pentru a sărbători şi ziua de naştere a fiului său.

Românul Spirescu are un nou serviciu

CLIIMA20140119_0092_1.jpg

«Noaptea hoinăream şi căutam casa»


Victor Spirescu, românul devenit vedetă la Londra după ce englezii au spus că e primul român care a venit în Anglia, chiar la 1 ianuarie 2014, şi-a găsit un alt loc de muncă. El şi-a părăsit vechiul serviciu de la o spălătorie auto din Bedfordshire, unde lucrase o singură zi. Românul de 30 de ani va lucra în domeniul construcţiilor şi va câştiga 60 de lire sterline pe zi.

După ce se va pune pe picioarele lui, bărbatul are de gând s-o aducă în Anglia şi pe iubita lui de 19 ani, Cătălina Curcean, cu care vrea să se căsătorească. Conform Daily Mail, Victor are planuri măreţe: vrea să strângă bani să-şi cumpere şi o maşină.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1