Românul luat ostatic, ţinut cu exploziv la curea

Citeste tot despre: 

Un român se află printre zecile de persoane luate ostatice în Algeria, în timpul atacului armat de miercuri dimineaţă. Un comando islamist a luat 41 de ostatici la un complex de exploatare a gazelor naturale din Tigantourine.

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat ieri răpirea românului. O celulă de criză a fost formată la nivelul MAE pentru eliberarea ostaticului român.

"Potrivit informaţilor furnizate de autorităţile algeriene şi misiunile diplomatice acreditate la Alger, a rezultat că un număr neprecizat de cetăţeni din mai multe state, printre care şi România, angajaţi ai companiei, sunt ţinuţi ostatici de iniţiatorii atacului armat", a declarat Robert Cazanciuc, secretarul general al MAE. Un cetăţean britanic, unul irlandez şi unul japonez, prezentaţi ca ostatici, au intrat în direct la Al-Jazeera pentru a cere retragerea armatei.

Cei trei au insistat ca armata să nu mai tragă asupra locului lor de detenţie, pentru a nu le pune în pericol viaţa. Potrivit postului Al-Jazeera, ostaticii sunt ţinuţi cu exploziv la curea. Ieri la prânz, însă, militarii algerieni au deschis focul asupra rafinăriei. 34 de ostatici şi 15 terorişti islamişti au fost ucişi la platforma petrolieră. MAE nu ştie dacă românul a fost ucis în atac.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1