Românul luat ostatic, ţinut cu exploziv la curea

Ultima actualizare:

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat ieri răpirea românului. O celulă de criză a fost formată la nivelul MAE pentru eliberarea ostaticului român.

"Potrivit informaţilor furnizate de autorităţile algeriene şi misiunile diplomatice acreditate la Alger, a rezultat că un număr neprecizat de cetăţeni din mai multe state, printre care şi România, angajaţi ai companiei, sunt ţinuţi ostatici de iniţiatorii atacului armat", a declarat Robert Cazanciuc, secretarul general al MAE. Un cetăţean britanic, unul irlandez şi unul japonez, prezentaţi ca ostatici, au intrat în direct la Al-Jazeera pentru a cere retragerea armatei.

Cei trei au insistat ca armata să nu mai tragă asupra locului lor de detenţie, pentru a nu le pune în pericol viaţa. Potrivit postului Al-Jazeera, ostaticii sunt ţinuţi cu exploziv la curea. Ieri la prânz, însă, militarii algerieni au deschis focul asupra rafinăriei. 34 de ostatici şi 15 terorişti islamişti au fost ucişi la platforma petrolieră. MAE nu ştie dacă românul a fost ucis în atac.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net