Românul-erou a primit casă şi serviciu la Nisa. A impresionat francezii după ce a donat bani, deşi trăia pe străzi

Ultima actualizare:

    Ion-Nelu Giroiu  a donat 150 de euro  pentru sinistraţi Foto: Facebook/Tania Teressa MIn
Ion-Nelu Giroiu a donat 150 de euro pentru sinistraţi Foto: Facebook/Tania Teressa MIn

Suflet mare! Un cerşetor român i-a cucerit pe francezi şi a ajuns pe prima pagină a ziarelor din Nisa, faimosul oraş situat pe Coasta de Azur. Deşi trăia pe stradă, Ion-Nelu Giroiu şi-a donat puţinii bănuţi pentru a-i ajuta pe oamenii loviţi de inundaţiile din Alpes-Maritimes, acum un an. El a fost răsplătit pentru generozitatea sa, iar acum are un acoperiş deasupra capului.

Poveste impresionantă pe Coasta de Azur, unul dintre paradisurile turistice ale Europei! Un român amărât, care-şi ducea zilele pe stradă şi care apela la mila trecătorilor, a devenit un adevărat fenomen la Nisa.  Francezii au fost uluiţi atât de dărnicia cerşetorului, cât şi de tăria sa de caracter. 


    A plâns de fericire  când a semnat actele  pentru locuinţă Foto: Facebook/Solidaritaté
A plâns de fericire când a semnat actele pentru locuinţă Foto: Facebook/Solidaritaté

În octombrie 2020, cu fix un an în urmă, departamentul Alpes-Maritimes, aflat în sud-estul Franţei, s-a confruntat cu furia apelor. În urma inundaţiilor devastatoare, mulţi localnici s-au trezit fără locuinţe. Impresionat de drama trăită de francezi, Ion-Nelu Giroiu n-a ezitat nici o clipă. Românul ştia mai bine decât oricine ce înseamnă să trăieşti sub cerul liber, aşa că a sărit imediat în ajutorul năpăstuiţilor. “Jojo”, cum îi spun francezii din Nisa cerşetorului, a apelat la o fundaţie pentru a dona bănuţii agonisiţi cu greu pe stradă. Toţi cei 150 de euro ai românului, pe care reuşise să-i adune din vânzarea de reviste,  au mers astfel către oamenii afectaţi de inundaţiile din Alpes-Maritimes. 

«Mândri că-l avem printre noi»

Impresionaţi de gestul său, membrii asociaţiei “Solidarité 06” au făcut public episodul emoţionant, după cum informa cunoscuta publicaţie “Paris Match”. Francezii nu au lăsat nerăsplătit gestul nobil al românului şi i-au găsit un loc de muncă stabil, care îi garantează un venit decent, iar de curând i-au oferit şi o casă. „E un om fantastic. Trebuie să fim mândri că-l avem printre noi”, au spus reprezentanţii Primăriei Nisa, care i-au dat locuinţa. L

a rândul lui, Giroiu a fost copleşit de iniţiativa autorităţilor franceze. Având de-acum un cămin, românul a adoptat şi un câine al străzii, de care avea grijă încă din perioada în care dormeau amândoi pe treptele Muzeului de Artă Modernă şi Contemporană. 


    Puhoaiele au făcut ravagii  în departamentul  Alpes-Maritimes,  cu un an în urmăFoto: Profimedia
Puhoaiele au făcut ravagii în departamentul Alpes-Maritimes, cu un an în urmăFoto: Profimedia

„Astăzi, «Jojo» are o casă, un loc de muncă şi un câine! Acest om fără adăpost, cu o inimă mare, nu mai doarme pe treptele Muzeului de Artă Modernă şi Contemporană din Nisa”, a anunţat Tania Jakik, de la asociaţia Solidaritaté  06, care a mediatizat cazul românului. Mai mult, “Jojo” a decis ca, în timpul liber, să lucreze ca voluntar.  

Click! spune

Născut la Craiova, Ion-Nelu Giroiu a fost abandonat de părinţi şi a crescut la orfelinat. După Revoluţie a muncit în Italia, la negru, iar în 2017 a venit în Franţa. A lucrat o perioadă ca grădinar, apoi a locuit în stradă, instalându-şi salteaua lângă Muzeul de Artă Modernă şi Contemporană din Nisa.

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net