Românul condamnat în Malaezia, la un pas de spânzurătoare

Ultima actualizare:

    Ionuţ era şofer, în Germania, când a fost racolat de traficanţii  de droguri
Ionuţ era şofer, în Germania, când a fost racolat de traficanţii de droguri

Recursul lui Ionuţ Alexandru Gologan (26 de ani) a fost respins, în 16 februarie, de Curtea de Apel din Putrajaya, Malaezia. Prin urmare, condamnarea sa la moarte, pentru trafic de droguri, e tot mai aproape de a fi pusă în practică.

Ionuţ a fost condamnat la pedeapsa capitală în primă instanţă, la 16 octombrie 2013. Spânzurătoare. Asta au stabilit judecătorii în cazul tânărului din Telega, judeţul Prahova, după ce a fost prins pe aeroportul internaţional din Kuala Lumpur, Malaezia, cu 1.494 de grame de metamfetamină. S-a întâmplat în 26 iunie 2012 şi, de atunci, Ionuţ este închis.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) din România i-a angajat un avocat de renume internaţional, specializat pe cazurile de trafic de droguri pasibile de condamnarea la pedeapsa capitală. În urmă cu circa două săptămâni, la 16 februarie, cazul lui Ionuţ a ajuns pe masa magistraţilor de la Curtea de Apel din Putrajaya. Aceştia, însă, au decis respingerea apelului şi menţinerea sentinţei primei instanţe, adică spânzurătoare.

Românul a fost arestat în iunie 2012
Românul a fost arestat în iunie 2012

MAE a anunţat, ieri, că avocatul românului a introdus, în regim de urgenţă, cererea de recurs la o instanţă superioară, respectiv Curtea Federală de Justiţie a Malaezia, în prezent fiind aşteptată decizia autorităţilor judiciare malaeziene privind stabilirea termenului de judecată. Ionuţ a plecat în Germania, în iulie 2012, unde a lucrat ca şofer şi unde, la un moment dat, a fost racolat de traficanţii de droguri. Bunica şi tatăl lui sunt disperaţi de când tânărul a fost condamnat la moarte. La sfârşitul anului trecut, Ionuţ le-a trimis o scrisoare, în care spunea că îi este foarte dor de ei. „Sunt aproape doi ani de când nu v-am văzut şi îmi este foarte dor de voi. Până acum, mulţumesc lui Dumnezeu, sunt bine, sănătos şi trec peste toate problemele cu capul sus, dar ce contează este că vreau ca şi voi să fiţi bine, să mă primiţi veseli înapoi acasă...”, i-a încurajat tânărul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net