Românii fug de caniculă la ştrandurile din Ungaria

Ultima actualizare:
Ştrandul  Hagymatikum este dotat  şi cu tobogane
Ştrandul Hagymatikum este dotat şi cu tobogane

Românii sunt clienţii numărul unu pentru ştrandurile şi spa-urile aflate în apropierea graniţei cu România. Reporterii Click! au dat o fugă la vecinii unguri ca să vadă cum se distrează cei care au fugit de caniculă peste graniţă!

Ungaria este ţara ştrandurilor şi a băilor. Iar românii dornici să încerce o "relaxare" răcoroasă nu stau prea mult pe gânduri şi fug la distracţie.

Aşa se face că de ani buni, românii care trăiesc în apropiere de graniţă sunt clienţii fideli ai spa-urilor maghiare.

Ştrandul  Hagymatikum este dotat  şi cu tobogane

Cine nu vrea să facă  baie afară poate alege  piscinele din interior
Cine nu vrea să facă baie afară poate alege piscinele din interior

Ştrandul Hagymatikum, de la Mako, aflat la 15 kilometri de graniţă, deschis la începutul anului, e o veritabilă oază românească.

În orăşelul acvatic, limba oficială este româna. Ştrandul de la Mako este preferat de cei cu familii, fiind rezervat în special celor care vor să se relaxeze în piscine, unele fiind cu apă termală.

Cine nu vrea să facă baie afară poate alege piscinele din interior

ŞI copiii au bazine special  create pentru ei
ŞI copiii au bazine special create pentru ei

Nu lipsesc facilităţile de masaj, saune, jacuzzi şi tratamente medicale pentru diverse afecţiuni.

"Ne bucurăm foarte mult că vin atâţia români la noi. La sfârşitul săptămânii, cam 60 la sută din oaspeţii noştri sunt din România, iar duminică sau când sunt zile libere de sărbători, mai bine de 80 la sută. Cei mai mulţi vin din judeţele Timiş şi Arad", a declarat Racz Monica, directorul Hagymatikum.

ŞI copiii au bazine special create pentru ei

ŞI copiii au bazine special  create pentru ei
ŞI copiii au bazine special create pentru ei

Printre cei care stăteau la soare la Hagymatikum l-am întâlnit şi pe Demeter Zsolt, director de proiecte la primăria din Sânnicolau Mare.

"Pentru noi este aproape. Avem 30 de kilometri de acasă. Preţurile de aici sunt mai mari ca la noi, dar au şi facilităţi. Merită", a spus funcţionarul.

Clienţii pot cumpăra, suc, bere sau langoşi în limba română, personalul care deserveşte spa-ul înţelege româna, absolut toate inscripţiile sunt şi în româneşte.

La recepţie, românii sunt întâmpinaţi cu "bună ziua", la fel şi în magazinul de suveniruri, unde vânzătoarea este originară din Timişoara.

Culmea este că şi MC-ul, care se ocupă cu bună dispoziţia clienţilor, s-a născut tot în România, iar muzica aleasă de acesta cuprinde şi hituri autohtone, care se aud pe posturile noastre de radio.

"Am avut un curs de limba română pentru 20 dintre angajaţii noştri, fie că era vorba de recepţioneri, maseuri sau supraveghetori.

În patru luni e greu să înveţi să vorbeşti bine, dar totuşi au învăţat suficient să poată acorda ajutor celor care au nevoie", a mai spus Racz Monica.

"Noi suntem din Sânnicolaul Mare. Venim în fiecare sfârşit de săptămână. Din păcate, noi nu avem asemenea băi şi nici nu cred că se vor face prea curând. Locul e superb, e civilizat şi poţi să te simţi cu adevărat relaxat", Dan Ambruş, unul din clienţii de la Mako.


    ŞI copiii au bazine special  create pentru ei
ŞI copiii au bazine special create pentru ei

Click! spune:

Biletul de intrare pentru adulţi, la Haymatikum, este 2.200 de forinţi (34,3 lei), în zilele lucrătoare şi 2.400 (37,44 lei) de forinţi în weekend, pentru copii fiind cu 1.700 (26,5 lei), respectiv 1.900 de forinţi (29,6 lei).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net