România, pământ al Statului Islamic? Harta lumii în 2020, conform unui plan secret al ISIS

Ultima actualizare:

    ISIS plănuieşte ocuparea Lumii Vechi până în anul 2020Foto: metro.co.uk
ISIS plănuieşte ocuparea Lumii Vechi până în anul 2020Foto: metro.co.uk

În loc de biserici moschei şi în loc de clopote – chemări tânguite la rugăciune. Aşa ar trebui să fie pământul românesc în viziunea teroriştilor din organizaţia Statul Islamic în Siria şi Irak (ISIS) până în anul 2020, conform unei hărţi publicate de un jurnalist de la BBC.

Califatul care controlează teritorii importante din Orientul Apropiat intenţionează să-şi extindă dominaţia asupra Lumii Vechi, incluzând Asia de vest, nordul Africii şi sudul Europei. Ar însemna renaşterea statului musulman din secolul al VII-lea, la care se adaugă spaţiul cucerit de Imperiul Otoman în secolul al XVI-lea şi statele islamice din subcontinentul indian, până la graniţa cu China.

Reporterul BBC Andrew Hosken a inserat, în cartea sa „Imperiul Fricii: în interiorul Statului Islamic”, o hartă ce ar ilustra intenţiile ISIS pentru următorii cinci ani. Astfel, ISIS vrea să ocupe Orientul Apropiat şi Mijlociu, până la graniţele cu Rusia, China, Bagladesh şi Myanmar, jumătatea de nord a Africii, majoritar musulmană, Peninsula Iberică (denumită Andalus) şi sud-estul Europei, cu România, Republica Moldova, Bulgaria, Grecia, fosta Iugoslavie, Ungaria, Austria, adică toate teritoriile ce au aparţinut Imperiului Otoman în secolele trecute.

Hosken crede că asemenea plan este imposibil de realizat. „Au împotriva lor 60 de naţiuni, printre care Statele Unite şi Rusia, aşa că pare destul de improbabil. Dar şi primii paşi tot improbabili au fost consideraţi”, afirmă jurnalistul BBC, citat de Metro.co.uk.

Protest în favoarea Statului Islamic, în oraşul Mosul din Irak (16 iunie 2014)
Protest în favoarea Statului Islamic, în oraşul Mosul din Irak (16 iunie 2014)

Potrivit cărţii lui Andrew Hosken, ISIS a început în anii 1990 un plan în şapte etape , care includea atragerea Statelor Unite într-un război cu lumea musulmană şi instigarea unor revolte populare împotriva regimurilor politice din statele arabe între 2010 şi 2013.

ISIS a reuşit să creeze haos în Irak şi Siria, unde au fondat un stat practic independent, şi desfăşoară acţiuni similare în Arabia Saudită şi Libia, mai spus Hosken. De asemenea, ruinează economia Tunisiei, a cărei principală ramură este turismul.

„Îngrijorarea este că e tot mai probabil să dezvolte arme biologice sau chimice cu cât organizaţia există mai mult. Dacă ar avea arme de distrugere în masă, le-ar folosi”, crede Andrew Hosken.

Statul Islamic în Siria şi Irak (ISIS) a proclamat Califatul în 29 iunie 2014, la capătul a câţiva ani de lupte subterane în Irak şi Siria, pe fondul războiului civil din cea de-a doua ţară. Organizaţia a apărut la sfârşitul anilor 1990, dar a avut un rol minor până la distrugerea al-Qaeda de către Statele Unite, în deceniul trecut. În scurtă vreme, ISIS a câştigat simpatizanţi, resurse financiare şi arme, astfel încât a putut să ocupe teritorii vaste în Irak şi Siria.

ISIS numără între 30.000 şi 50.000 de luptători, estimează experţii occidentali
ISIS numără între 30.000 şi 50.000 de luptători, estimează experţii occidentali
image
image
image
image
image
image
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
image
actualitate.net
image
actualitate.net